DebateCONTROLE ALT DELETE #6 WHAT’S GOING ON?!?

Activity: Participating in or organising an eventExpert meetingSocietal

Description

CONTROLE ALT DELETE #6 WHAT’S GOING ON?!?

Het is tijd voor alweer de zesde editie van Controle Alt Delete i.s.m. Amnesty Nederland.
Etnisch profileren en politiegeweld stonden de afgelopen tijd volop in de belangstelling, maar wat is er bereikt?

De documentaire #Verdacht is bijna een half miljoen keer bekeken. Wij bespreken wat de film heeft losgemaakt binnen de politie. Direct na de tv-première zijn er Kamervragen gesteld - Jair Schalkwijk van Controle Alt Delete geeft aan wat dit opgeleverd heeft.

In grote gemeenten en in de Tweede Kamer zetten volksvertegenwoordigers zich in tegen etnisch profileren - een mensenrechtenschending. We bespreken dit met raadsleden uit Amsterdam, Amersfoort, Apeldoorn en Rotterdam én met Tweede Kamerlid Farid Azarkan (Denk).

Naast deze positieve ontwikkelingen maken we ons ook zorgen. Op 15 januari verandert de ambtsinstructie en de manier waarop de politie geweldsgebruik door agenten beoordeelt. Samen met Gerbrig Klos (Amnesty) en Jaap Timmer (VU) beoordelen we deze ontwikkelingen.

De avond is het startpunt voor een nieuwe crowdfunding. De inhoud is nog geheim, maar weet dat het de volgende dag in alle kranten zal staan. Tussen de gesprekken door is er entertainment en we sluiten af met een spoken word van Atta de Tolk.

Samen maken wij het verschil! Kom jij ook?
Period28 Jan 2019
Event typeOther
LocationAmsterdam, NetherlandsShow on map
Degree of RecognitionNational