Erfgoedacademie RCE / Nationaal Restauratiefonds, ErfgoedAcademie Westerdorpsstraat 68 Postbus 15, 3870 DA Hoevelaken Tel. (033) 253 98 33 (External organisation)

Activity: MembershipSocietal

Description

Master Leergang Erfgoedfilosofie
Docenten / Masters
Docenten Cursus Erfgoed in de Praktijk
De ErfgoedAcademie werkt samen met docenten en Masters bestaande uit professionals van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, het Nationaal Restauratiefonds, de diverse gemeenten en provincies, andere erfgoedorganisaties en universiteiten.

Zij zijn deskundige en bevlogen professionals met specifieke kennis en ervaring op het gebied van erfgoed en ruimtelijke ontwikkelingen. Zo bieden zij niet alleen actuele theoretische inzichten, maar zijn zij juist ook in staat om de verbinding met en vertaling naar de praktijk te maken. Dit betekent dat u nieuwe kennis en vaardigheden ook daadwerkelijk in uw eigen werk leert toepassen.

De ErfgoedAcademie selecteert de docenten en Masters op inhoudelijke kennis en didactische vaardigheden. Elke cursusdag en Leergang kent een evaluatie op inhoud, sprekers en organisatie. We trainen onze vaste docenten onder het motto ‘van goed naar beter’. Op deze wijze borgen wij de kwaliteit van onze docenten.

Masters Leergang ErfgoedFilosofie:
Jan Kolen
Jan Kolen
Joks Janssen
Joks Janssen
Kees Ribbens
Kees Ribbens
Paul Meurs
Paul Meurs
Rob van der Laarse

Rob van der Laarse
Rob van der Laarse is hoogleraar Erfgoed van de Oorlog (Westerbork leerstoel) bij CLUE, (Cultural Landscape and Urban Environment), het interdisciplinaire onderzoeksinstituut voor erfgoed en geschiedenis van de VU te Amsterdam, en onderzoeksdirecteur van de ‘Amsterdam School for Heritage and Memory studies’aan de Universiteit van Amsterdam.

Van der Laarse studeerde geschiedenis en antropologie aan de UVA waar hij in 1985 cum laude afstudeerde en in 1989 cum laude promoveerde. Zijn dissertatie, over de symbolische constructie van gemeenschap in Nederland in de lange negentiende eeuw, is in 1990 bekroond met een Premium Erasmianum. Van der Laarse werkt voornamelijk op het terrein van Europese cultuurgeschiedenis, kunstgeschiedenis, landschap, erfgoed en herinnering. Hij specialiseerde zich in het materiële en immateriële erfgoed van de Tweede Wereldoorlog.

Meer informatie
Bezoek zijn profielpagina op de website van de Universiteit van Amsterdam
Period2015 → …
Held atErfgoedacademie RCE / Nationaal Restauratiefonds, ErfgoedAcademie Westerdorpsstraat 68 Postbus 15, 3870 DA Hoevelaken Tel. (033) 253 98 33