Description

Terwijl we in Nederland met een hoge inflatie te kampen hebben, heeft de inflatie in Latijns-Amerika ondertussen het hoogste niveau in 15 jaar bereikt. En is de waarde van geld dus flink gedaald. In El Salvador gebruiken ze sinds vorig jaar de cryptomunt bitcoin als wettig betaalmiddel. Is dit een goed alternatief? Of gooit de dalende waarde hiervan roet in het eten? Daarover in Geld of je Leven een gesprek met antropoloog Eva van Roekel van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Period16 Jun 2022

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleBitcoin als wettig betaalmiddel: een goed idee?
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletNPO 1 Je Geld of Je Leven
  Media typeRadio
  Duration/Length/Size10 minutes
  Country/TerritoryNetherlands
  Date16/06/22
  DescriptionTerwijl we in Nederland met een hoge inflatie te kampen hebben, heeft de inflatie in Latijns-Amerika ondertussen het hoogste niveau in 15 jaar bereikt. En is de waarde van geld dus flink gedaald. In El Salvador gebruiken ze sinds vorig jaar de cryptomunt bitcoin als wettig betaalmiddel. Is dit een goed alternatief? Of gooit de dalende waarde hiervan roet in het eten? Daarover in Geld of je Leven een gesprek met antropoloog Eva van Roekel van de Vrije Universiteit Amsterdam.
  Producer/AuthorNPO 1
  URLhttps://www.nporadio1.nl/fragmenten/geld-of-je-leven/46892a1a-818d-4940-b605-3e354eda98e0/2022-06-16-bitcoin-als-wettig-betaalmiddel-goed-idee
  PersonsEva van Roekel