Cardiologen krijgen zonder toestemming miljoenen euro's van medische bedrijven

Press/Media: Expert Comment

Description

Tientallen cardiologen ontvangen miljoenen euro's van de medische industrie, achter de rug van ziekenhuizen om. Voor die betalingen moeten ze vooraf toestemming vragen aan hun ziekenhuisbestuur, om belangenverstrengeling te voorkomen. Maar dat gebeurt in veel gevallen niet.

Period14 Sept 2022

Media contributions

2

Media contributions

 • TitleCardiologen krijgen zonder toestemming miljoenen euro's van medische bedrijven
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletNOS
  Media typeWeb
  Country/TerritoryNetherlands
  Date14/09/22
  DescriptionTientallen cardiologen ontvangen miljoenen euro's van de medische industrie, achter de rug van ziekenhuizen om. Voor die betalingen moeten ze vooraf toestemming vragen aan hun ziekenhuisbestuur, om belangenverstrengeling te voorkomen. Maar dat gebeurt in veel gevallen niet.
  Producer/AuthorSiebe Sietsma, Anna Pruis en Sjoerd Mouissie (onderzoeksredactie NOS en Nieuwsuur)
  URLhttps://nos.nl/collectie/13913/artikel/2444561-cardiologen-krijgen-zonder-toestemming-miljoenen-euro-s-van-medische-bedrijven
  PersonsRob van Eijbergen
 • TitleWo 14 sep 21:30 - Seizoen 2022 Afl. 248 - Nieuwsuur
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletNieuwsuur
  Media typeTelevision
  Country/TerritoryNetherlands
  Date14/09/22
  DescriptionAchter de rug van ziekenhuizen om bijklussen. Tientallen cardiologen ontvangen miljoenen euro's van de medische industrie voor bijvoorbeeld wetenschappelijk onderzoek. Te gast: zorgeconoom Marcel Canoy. * Hoe gaan de energieplannen eruitzien? De Europese Commissie komt met plannen om de huidige, extra winst van elektriciteitsproducenten af te romen en te laten terugvloeien naar burgers en bedrijven die te maken hebben met hoge energieprijzen. Hoe gaat Nederland dat aanpakken? * Ontmoeting Poetin en Xi. De Russische president Poetin spreekt morgen met de Chinese president Xi op een bijeenkomst van Shanghai Zes. Te gast: China-kenner Ties Dams.
  Producer/AuthorNOS NTR
  URLhttps://www.npostart.nl/nieuwsuur/14-09-2022/VPWON_1334645
  PersonsMarcel Canoy