Dertig jaar interreligieuze vrouwendialoog

 • W.B.S. el Bouayadi-van de Wetering
 • Martina Heinrichs

Press/Media: Expert Comment

Description

Sinds 1986 ontmoeten groepen christelijke en moslimvrouwen elkaar één keer per jaar op een intensief weekend. Aanvankelijk werden de weekenden georganiseerd door Kerk en Wereld en de stichting van Nederlandstalige moslimvrouwen Al Nisa.  Na een onderbreking van 2011-2013 werden de weekenden, die inmiddels verhuisd waren naar het Dominicanenklooster in Huissen, weer opgepakt. Sinds 2015 doet ook een joodse vrouw mee met de organisatie.

Is het verstandig  om bij interreligieus contact het gesprek in te zetten bij de religieuze boeken van de verschillende religies? Hier vind je juist veel aanzetten tot verschil. Toch wordt een groepje vrouwen al jarenlang juist dat gevraagd te doen: samen kijken naar teksten uit hun heilige boeken rond hetzelfde thema.

Subject

Interreligious dialogue

Period4 Apr 2017

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleDertig jaar interreligieuze vrouwendialoog
  Media name/outletBegrip. Moslims Christenen jrg. 42 nr. 3
  Country/TerritoryNetherlands
  Date4/04/17
  DescriptionIs het verstandig om bij interreligieus contact het gesprek in te zetten bij de religieuze boeken van de verschillende religies? Hier vind je juist veel aanzetten tot verschil. Toch wordt een groepje vrouwen al jarenlang juist dat gevraagd te doen: samen kijken naar teksten uit hun heilige boeken rond hetzelfde thema.
  PersonsW.B.S. el Bouayadi-van de Wetering, Martina Heinrichs