Deskundigen zien strijdige belangen bij Alzheimercentrum Amsterdam en neuroloog

Press/Media: Expert Comment

Description

Het Amsterdam UMC heeft vooraanstaand arts en directeur van het Alzheimercentrum Amsterdam Philip Scheltens toegestaan om veel verschillende functies naast zijn baan als neuroloog in het ziekenhuis te hebben. Deskundigen stellen dat door de veelheid en het type functies, onder meer in de farmaceutische industrie en bij een investeringsfonds, de schijn van belangenverstrengeling wordt gewekt. De leiding van het ziekenhuis en de Raad van Toezicht hebben ingestemd met zijn verschillende functies.

Period12 Oct 2021

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleDeskundigen zien strijdige belangen bij Alzheimercentrum Amsterdam en neuroloog
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletNieuwsuur
  Media typeWeb
  Country/TerritoryNetherlands
  Date12/10/21
  DescriptionHet Amsterdam UMC heeft vooraanstaand arts en directeur van het Alzheimercentrum Amsterdam Philip Scheltens toegestaan om veel verschillende functies naast zijn baan als neuroloog in het ziekenhuis te hebben. Deskundigen stellen dat door de veelheid en het type functies, onder meer in de farmaceutische industrie en bij een investeringsfonds, de schijn van belangenverstrengeling wordt gewekt. De leiding van het ziekenhuis en de Raad van Toezicht hebben ingestemd met zijn verschillende functies.
  Producer/AuthorSiebe Sietsma en Machteld Veen
  URLhttps://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2401411-deskundigen-zien-strijdige-belangen-bij-alzheimercentrum-amsterdam-en-neuroloog
  PersonsMarcel Canoy