Geen enkele partij wil nog een ideologisch debat, maar is dat erg?

Press/Media: Expert Comment

Description

CDA-TweedeKamerlid Pieter Omtzigt beklaagde zich onlangs over het feit dat veel politieke partijen hun idealen kwijt zijn. Maar is er iets mis met politiek pragmatisme?

Ooit was de Tweede Kamer bij uitstek de plaats waar partijen met conflicterende maatschappijvisies met elkaar in debat gingen.  Dat is veranderd. Liever dan ideologische verschillen uit te vechten, werken sociaal-democraten, christen-democraten en liberalen zakelijk en pragmatisch samen. Neem het huidige kabinet: de VVD, het CDA, de ChristenUnie en D66 slagen er prima in samen te regeren, ondanks hun verschillende achtergrond. Gerard de Korte, bisschop van Den Bosch en Mohamed Ajouaou, docent islamitische theologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam reageren.

Period16 Aug 2019

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleGeen enkele partij wil nog een ideologisch debat, maar is dat erg?
  Media name/outletTrouw
  Media typePrint
  Country/TerritoryNetherlands
  Date16/08/19
  DescriptionCDA-TweedeKamerlid Pieter Omtzigt beklaagde zich onlangs over het feit dat veel politieke partijen hun idealen kwijt zijn. Maar is er iets mis met politiek pragmatisme?
  Ooit was de Tweede Kamer bij uitstek de plaats waar partijen met conflicterende maatschappijvisies met elkaar in debat gingen. Dat is veranderd. Liever dan ideologische verschillen uit te vechten, werken sociaal-democraten, christen-democraten en liberalen zakelijk en pragmatisch samen. Neem het huidige kabinet: de VVD, het CDA, de ChristenUnie en D66 slagen er prima in samen te regeren, ondanks hun verschillende achtergrond. Gerard de Korte, bisschop van Den Bosch en Mohamed Ajouaou, docent islamitische theologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam reageren.
  Producer/AuthorSjoerd Mulder
  URLhttps://www.trouw.nl/religie-filosofie/geen-enkele-partij-wil-nog-een-ideologisch-debat-maar-is-dat-erg~b3943109/
  PersonsMohamed Ajouaou