Gevaarlijke stoffen nog altijd in rivier geloosd door traag Rijkswaterstaat

Press/Media: Expert Comment

Description

Stoffen die zeer gevaarlijk zijn voor mens en milieu belanden door achterstanden bij Rijkswaterstaat nog onnodig veel in onze rivieren. Het gaat om zogeheten zeer zorgwekkende stoffen, zoals benzeen, lood of vinylchloride. Hoeveel van dit soort gevaarlijke stoffen ├╝berhaupt in de rivieren terechtkomen, is bij de overheid niet bekend. Toxicoloog Jacob de Boer stelt dat dit alles duidelijk maakt dat het beleid voor deze zwaarste categorie schadelijke stoffen snel anders moet.

Period21 Sept 2020

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleGevaarlijke stoffen nog altijd in rivier geloosd door traag Rijkswaterstaat
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletBrabants Dagblad
  Media typeWeb
  Country/TerritoryNetherlands
  Date21/09/20
  DescriptionStoffen die zeer gevaarlijk zijn voor mens en milieu belanden door achterstanden bij Rijkswaterstaat nog onnodig veel in onze rivieren. Het gaat om zogeheten zeer zorgwekkende stoffen, zoals benzeen, lood of vinylchloride. Hoeveel van dit soort gevaarlijke stoffen ├╝berhaupt in de rivieren terechtkomen, is bij de overheid niet bekend. Toxicoloog Jacob de Boer stelt dat dit alles duidelijk maakt dat het beleid voor deze zwaarste categorie schadelijke stoffen snel anders moet.
  URLhttps://www.bd.nl/binnenland/gevaarlijke-stoffen-nog-altijd-in-rivier-geloosd-door-traag-rijkswaterstaat~ae1fe101/?referrer=https://www.google.com/
  PersonsJacob de Boer