Giftige Grond

Press/Media: Expert Comment

Description

Het zal je maar gebeuren. Je zit opgescheept met een industrieterrein vol met 1300 lekkende vaten, gevuld met giftig blusschuim. Ze zijn niet van jou, maar staan wel op jouw terrein. Wat moet je dan? Samen met Follow The Money duikt De Monitor in de wereld van gore grond. Hoe kan het dat op een bedrijventerrein in Doetinchem 1,3 miljoen liter PFAS-houdend blusschuim staat opgeslagen? Veel meer dan de vergunde 10.000 liter. Waarom werd er niet ingegrepen toen de vaten begonnen te lekken? En wie krijgt uiteindelijk de rekening gepresenteerd?
Jacob de Boer onderzoekt in de uitzending hoe vervuild de grond is, en test daarvoor appels op PFAS uit de aangrenzende tuin
 

Subject

PFAS PFOS blusschuim

Period12 Oct 2020

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleGiftige Grond
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletNPO KRO NCRV De Monitor
  Media typeTelevision
  Country/TerritoryNetherlands
  Date12/10/20
  DescriptionHet zal je maar gebeuren. Je zit opgescheept met een industrieterrein vol met 1300 lekkende vaten, gevuld met giftig blusschuim. Ze zijn niet van jou, maar staan wel op jouw terrein. Wat moet je dan? Samen met Follow The Money duikt De Monitor in de wereld van gore grond. Hoe kan het dat op een bedrijventerrein in Doetinchem 1,3 miljoen liter PFAS-houdend blusschuim staat opgeslagen? Veel meer dan de vergunde 10.000 liter. Waarom werd er niet ingegrepen toen de vaten begonnen te lekken? En wie krijgt uiteindelijk de rekening gepresenteerd?
  URLhttps://www.npostart.nl/de-monitor/12-10-2020/KN_1715958
  PersonsJacob de Boer