Het openbaar vervoer moet gratis worden

Press/Media: Expert Comment

Description

Reizigers in Duitsland kunnen vanaf 1 mei (weer) gebruik maken van goedkoper openbaar vervoer. Voor 49 euro per maand kun je dan onbeperkt reizen met bussen, trams, metro's en regionale treinen in heel Duitsland. En dat klinkt ook veel Nederlandse reizigers als muziek in de oren: betaalbaarder openbaar vervoer voor iedereen. En dat zou niet alleen beter zijn voor forenzen die nu - na corona - weer massaal in de file staan, maar het is ook beter voor het klimaat als meer mensen de auto thuis laten.

 

Toch hebben veel kabinetten de afgelopen jaren vooral de neiging gehad om vooral in het wegennet te investeren. Niet onbelangrijk natuurlijk, maar moet je niet juist langdurig ook geld steken in het openbaar vervoer om dat aantrekkelijker en ook goedkoper te maken voor  reizigers?

Period30 Jan 2023

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleHet openbaar vervoer moet gratis worden
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletBNR
  Media typeRadio
  Duration/Length/Size43:58
  Country/TerritoryNetherlands
  Date30/01/23
  DescriptionReizigers in Duitsland kunnen vanaf 1 mei (weer) gebruik maken van goedkoper openbaar vervoer. Voor 49 euro per maand kun je dan onbeperkt reizen met bussen, trams, metro's en regionale treinen in heel Duitsland. En dat klinkt ook veel Nederlandse reizigers als muziek in de oren: betaalbaarder openbaar vervoer voor iedereen. En dat zou niet alleen beter zijn voor forenzen die nu - na corona - weer massaal in de file staan, maar het is ook beter voor het klimaat als meer mensen de auto thuis laten.

  Toch hebben veel kabinetten de afgelopen jaren vooral de neiging gehad om vooral in het wegennet te investeren. Niet onbelangrijk natuurlijk, maar moet je niet juist langdurig ook geld steken in het openbaar vervoer om dat aantrekkelijker en ook goedkoper te maken voor reizigers?
  Producer/AuthorBREEKT
  URLhttps://www.bnr.nl/podcast/breekt/10502634/breekt-het-openbaar-vervoer-moet-gratis-worden
  PersonsErik Verhoef