'HOF IS GLASHELDER IN ARREST'

 • Rob van Eijbergen

Press/Media: Expert Comment

Description

Ralph Hamers, de voormalig topman van ING, wordt toch nog persoonlijk vervolgd in een witwaszaak van de bank. Dat besloot het gerechtshof in Den Haag vandaag. De bank heeft twee jaar terug zelf al voor honderden miljoenen geschikt in deze zaak.

Subject

Hoogleraar Integriteit Rob van Eijbergen van de Vrije Universiteit van Amsterdam en ook lid van de tuchtcommissie voor de financiƫle sector vindt het ook een goede zaak. Hij vindt het een positief signaal voor de top van banken dat ze niet overal mee wegkomen. 'Ik vind dat een goede zaak. Wat gebeurd is, is dat relatief onbeduidende zaken voor het tuchtrecht verschijnen en dat de grote vogels als Ralph Hamers vrij rond kunnen lopen. Ik begrijp dat hij willens en wetens bezuinigd heeft op de controlesystemen waardoor allerlei witwaspraktijken bij de klant mogelijk waren, ik vind het een goede zaak dat onderzocht wordt of daar een strafbaar feit is gepleegd.'

Period9 Dec 2020

Media contributions

1

Media contributions

 • Title'HOF IS GLASHELDER IN ARREST'
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletBNR
  Media typeRadio
  Country/TerritoryNetherlands
  Date9/12/20
  DescriptionRalph Hamers, de voormalig topman van ING, wordt toch nog persoonlijk vervolgd in een witwaszaak van de bank. Dat besloot het gerechtshof in Den Haag vandaag. De bank heeft twee jaar terug zelf al voor honderden miljoenen geschikt in deze zaak.
  Producer/AuthorBNR Webredactie
  URLhttps://www.bnr.nl/nieuws/juridisch/10427746/arrest-hof-is-verrassend
  PersonsRob van Eijbergen