Hoogleraar integriteit over de D66-zaak

Press/Media: Expert Comment

Description

Hoogleraar integriteit Rob van Eijbergen (SBE) is te gast in het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen. Daar reageert hij op het nieuws over D66-partijprominent Frans van Drimmelen. De partij zou al ruim een jaar stilhouden dat Van Drimmelen zich schuldig zou hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag, terwijl hij daar eerder van was vrijgepleit. ‘’Sigrid Kaag heeft een verklaring afgelegd dat er niets aan de hand was in de partij, terwijl dat wel degelijk het geval is.’’ Ook het AD bericht erover.

Period16 Apr 2022 → 17 Apr 2022

Media contributions

2

Media contributions

 • TitleExperts kraken ‘gedraai’ D66-top rond grensoverschrijdend gedrag partijprominent
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletAlgemeen Dagblad
  Media typeWeb
  Country/TerritoryNetherlands
  Date17/04/22
  DescriptionDe gang van zaken in D66 rond het grensoverschrijdende gedrag van partijprominent Frans van Drimmelen wordt zwaar bekritiseerd. Twee deskundigen, die zelf dergelijk onderzoek verrichten naar grensoverschrijdend gedrag, maken gehakt van het ‘gedraai’ van de partij en bureau Bing.
  Producer/AuthorJan Hoedeman
  URLhttps://www.ad.nl/politiek/experts-kraken-gedraai-d66-top-rond-grensoverschrijdend-gedrag-partijprominent~a8df8e2a6/
  PersonsRob van Eijbergen
 • TitleHoogleraar integriteit over de D66-zaak
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletNPO Radio 1
  Media typeRadio
  Country/TerritoryNetherlands
  Date16/04/22
  DescriptionD66 komt maar niet af van de MeToo-kwestie rond partijprominent Frans van Drimmelen, alsof het een oude pleister is die maar blijft plakken. Onderzoeksbureau Bing had Van Drimmelen aanvankelijk vrijgepleit van grensoverschrijdend gedrag, maar in een vertrouwelijk vervolgonderzoek vastgesteld dat hij zich wél schuldig heeft gemaakt aan verkeerd gedrag. Deze conclusie zou door D66 sinds vorig jaar stil zijn gehouden, zo schrijft de Volkskrant vandaag. We bespreken het met Rob van Eijbergen, hoogleraar integriteit aan de Vrije Universiteit.
  Producer/AuthorNOS Met het Oog op Morgen
  URLhttps://www.nporadio1.nl/fragmenten/nos-met-het-oog-op-morgen/2e057c05-0a43-4c41-85ed-96baec876c3b/2022-04-16-hoogleraar-integriteit-over-de-d66-zaak
  PersonsRob van Eijbergen