KNHG Jubileum Podcast Episode 2

Press/Media: Other

Description

Episode 2 of a Podcast in three Episodes, discussing the Royal Netherlands Historical Society (Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap,  founded 175 years ago) between 1995 and 2020.  

Subject

Episode 2: KNHG en het vakgebied (KNHG and the historical field). Speakers:

Susan Legêne, hoogleraar politieke geschiedenis en decaan van de Faculteit der Geesteswetenschappen aan de VU en van 2012 tot 2019 voorzitter van het KNHG; Gees van der Plaat: directeur van het bureau van 1970 tot 2007 ;Lex Heerma van Voss: directeur van het Huygens-ING, hoogleraar aan de Universiteit Utrecht en voorzitter van het KNHG tot 2012; Dirk Jan Wolffram: hoogleraar politieke geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en voorzitter van de redactie van de BMGN;Tessa Lobbes: managing editor van de BMGN; Caroline van Vliet: secretariaatsmedewerker van het KNHG;Leonie de Goei: directeur van het KNHG van 2008 tot 2017; Antia Wiersma, huidige directeur van het bureau van het KNHG; Martine Gosselink: directeur van het Mauritshuis in Den Haag en bestuurslid KNHG met als portefeuille musea.

 

Period16 Nov 2020

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleKNHG als Vereniging Episode 2 (The society of KNHG Episode 2)
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletKNHG Podcast
  Media typeWeb
  Duration/Length/Size37:12
  Country/TerritoryNetherlands
  Date16/11/20
  DescriptionDe tweede aflevering van de jubileumpodcast richt zich op het KNHG in verhouding tot het geschiedkundig vakgebied. Welke functie vervult het KNHG voor historici? Hoe heeft het genootschap ingespeeld op de ontwikkelingen in de geschiedwetenschap? En op welke manieren is het KNHG een motor voor de ontwikkeling van het vak?

  U hoort verhalen over de BMGN, PiVOT, open access en het wereldcongres CISH. En er wordt ingegaan op de drie rollen die het KNHG voor zichzelf heeft geformuleerd: belangenbehartiger van het vak, verbinder van historici en belangenbehartiger van historici.
  Producer/AuthorAllard Amelink (3A3D)
  URLhttps://knhg.nl/2020/10/23/knhg-jubileumpodcast
  PersonsSusan Legene