Leven na de TBS

 • Rozemarijn van Spaendonck

Press/Media: Expert Comment

Description

Radiointerview bij 'Pointer', Radio1

Subject

Om een tbs behandeling te laten slagen, moeten patiƫnten buiten de poorten van een kliniek oefenen. Dat doen ze door op verlof te gaan om boodschappen te doen of familie te bezoeken, en uiteindelijk is het doel van tbs om iemand weer veilig met zo min mogelijk risico terug. In de maatschappij. Maar wat gaat er allemaal aan vooraf? En hoe verloopt de eerste tijd buiten de TBS? Verslaggever Tom Veldhuijzen maakte voor Ponter een compilatie van zijn podcastserie TBS. Hij volgde het leven in de TBS instellign de Rooyse Wissel in Oostrum.
We spreken in de studio met Rozemarijn van Spaendock, universitair docent aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Zij promoveerde op haar onderzoek naar de manier waarop de rechters in Nederland de TBS-maatregel beoordelen bij een verlenging, die iedere twee jaar plaats dient te vinden. Wanneer is een TBS'er in staat om terug te keren in de maatschappij?

Period4 Apr 2021

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleLeven na de TBS
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletPointer, NPO Radio1
  Media typeRadio
  Country/TerritoryNetherlands
  Date4/04/21
  DescriptionOm een tbs behandeling te laten slagen, moeten patiƫnten buiten de poorten van een kliniek oefenen. Dat doen ze door op verlof te gaan om boodschappen te doen of familie te bezoeken, en uiteindelijk is het doel van tbs om iemand weer veilig met zo min mogelijk risico terug. In de maatschappij. Maar wat gaat er allemaal aan vooraf? En hoe verloopt de eerste tijd buiten de TBS? Verslaggever Tom Veldhuijzen maakte voor Ponter een compilatie van zijn podcastserie TBS. Hij volgde het leven in de TBS instellign de Rooyse Wissel in Oostrum.
  We spreken in de studio met Rozemarijn van Spaendonck, universitair docent aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Zij promoveerde op haar onderzoek naar de manier waarop de rechters in Nederland de TBS-maatregel beoordelen bij een verlenging, die iedere twee jaar plaats dient te vinden. Wanneer is een TBS'er in staat om terug te keren in de maatschappij?
  URLhttps://www.nporadio1.nl/pointer/onderwerpen/74654-2021-04-04-leven-na-de-tbs
  PersonsRozemarijn van Spaendonck