Onderzoekersleider Wim Perlot over nieuwe identiteit

Press/Media: Other

Description

In 1976 werd een meisje vermoord aangetroffen op parkeerplaats De Heul in Maarn. Tot op de dag van vandaag is het 'Heulmeisje' nooit geïdentificeerd. Maar nieuw forensisch onderzoek heeft een andere identiteit onthuld. Het meisje was niet tussen de 15-20 jaar oud, zoals voorheen werd gedacht, maar tussen de 12 en 15 jaar toen ze stierf.

Profiel
Na 35 jaar is haar zaak weer heropend door het coldcaseteam Midden-Nederland. De afgelopen maanden heeft het Nederlands Forensisch Instituut met behulp van nieuwe technieken haar botten, tanden en haar onderzocht. Hierdoor was haar leeftijd beter te berekenen. De nieuwe bevindingen werpen een nieuw licht op de zaak, omdat het coldcaseteam nu met een ander profiel aan de slag kan.

Afkomst
Ook is gekeken naar de afkomst van het 'Heulmeisje' en de regio waarin ze heeft gewoond. Uit isotopenonderzoek blijkt dat ze waarschijnlijk is opgegroeid in het Duitse Eifelgebied.

Wim Perlot is onderzoeksleider van het coldcaseteam dat de zaak van het 'Heulmeisje' onderzoekt. In Pauw & Witteman vertelt hij vanavond over de nieuwe feiten, haar afkomst en nieuwe identiteit.
Period25 Feb 2013

Media contributions

1

Media contributions