Oordeel niet te snel over Erdogan

Press/Media: Expert Comment

Description

In het Theologisch Elftal reflecteren twee godgeleerden op de actualiteit. Vandaag: president Erdogan breidt zijn macht uit. Is Turkije een dictatuur in wording?

Subject

Wil Erdogan nou nóg meer macht? De Turkse president domineert het nieuws al tijden. 'Parlementariërs Turkije niet langer onschendbaar' klinkt het de ene dag. En de volgende: 'Nieuwe premier Yildirim wil de president meer macht geven'. Eerder hoorden we al verhalen over Erdogans greep op de media, en zijn 'lange arm' in het buitenland. Ebru Umar en Jan Böhmermann testten op hun manier de vrijheid van meningsuiting. Intussen is Erdogan de democratisch gekozen leider van Turkije. Stevent het land willens en wetens af op een dictatuur? Wat bezielt Erdogan?

Period27 May 2016

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleTheologische elftal
  Media name/outletTrouw
  Country/TerritoryNetherlands
  Date27/05/16
  DescriptionWil Erdogan nou nóg meer macht? De Turkse president domineert het nieuws al tijden. 'Parlementariërs Turkije niet langer onschendbaar' klinkt het de ene dag. En de volgende: 'Nieuwe premier Yildirim wil de president meer macht geven'. Eerder hoorden we al verhalen over Erdogans greep op de media, en zijn 'lange arm' in het buitenland. Ebru Umar en Jan Böhmermann testten op hun manier de vrijheid van meningsuiting. Intussen is Erdogan de democratisch gekozen leider van Turkije. Stevent het land willens en wetens af op een dictatuur? Wat bezielt Erdogan?
  URLhttps://www.trouw.nl/home/oordeel-niet-te-snel-over-erdogan~aa460cc2/
  PersonsMohamed Ajouaou