Sociale robots inzetten in het primair onderwijs? Deze waarden verdienen aandacht

Press/Media: Expert Comment

Description

Sociale robots worden in het onderwijs steeds vaker ingezet. Bij de inzet van sociale robots is het belangrijk om aandacht te hebben voor waarden. Matthijs Smakman deed hier onderzoek naar. Smakman is docent ict aan de Hogeschool Utrecht en promoveert aan de Vrije Universiteit Amsterdam op ethische vraagstukken bij de inzet van robots primair onderwijs. In dit interview vertelt hij meer over het doordacht inzetten van sociale robots in de klas.

Subject

 

Period5 Jan 2021

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleSociale robots inzetten in het primair onderwijs? Deze waarden verdienen aandacht
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletKennisnet.nl
  Media typeWeb
  Country/TerritoryNetherlands
  Date5/01/21
  DescriptionSociale robots worden in het onderwijs steeds vaker ingezet. Bij de inzet van sociale robots is het belangrijk om aandacht te hebben voor waarden. Matthijs Smakman deed hier onderzoek naar. Smakman is docent ict aan de Hogeschool Utrecht en promoveert aan de Vrije Universiteit Amsterdam op ethische vraagstukken bij de inzet van robots primair onderwijs. In dit interview vertelt hij meer over het doordacht inzetten van sociale robots in de klas.
  Producer/AuthorKennisnet
  URLhttps://www.kennisnet.nl/artikel/10160/sociale-robots-inzetten-in-het-primair-onderwijs-deze-waarden-verdienen-aandacht/
  PersonsMatthijs Smakman