URL study guide

https://studiegids.vu.nl/en/courses/2024-2025/L_KABAMKD103

Course Objective

Aan het einde van dit vak wordt verwacht dat de student: 1. Zelfstandig in staat is om geschikte primaire en secundaire bronnen over een studieonderwerp te vinden in archieven, musea of andere instellingen, zowel online als ter plekke; 2. Een reeks van centrale onderzoeksmethoden binnen de geesteswetenschappen kan onderscheiden en vergelijken, in het bijzonder gericht op methodes die gebruikt worden bij onderzoek naar media, kunst, design en architectuur; 3. In samenwerking met een team een onderzoeksonderwerp kan afbakenen en een robuust en methodologisch verantwoord onderzoeksplan kan ontwerpen; 4. Kan reflecteren op de onderzoeksmethodologie, de relatie tussen onderzoeksmethode en onderzoeksvraag kan verklaren en de toepasbaarheid van een onderzoeksmethode op een onderzoeksprobleem kan formuleren; 5. In staat is (om mondeling) een onderzoek helder, gestructureerd en toegankelijk te presenteren.

Course Content

Onderzoekers gebruiken methoden als instrumenten om hun werk teverrichten. Het kiezen, verantwoorden en correct toepassen van een geschikte methode is een essentiële stap binnen het onderzoeksproces. Dit vak laat studenten kennismaken met een aantal centrale onderzoeksmethoden binnen de studie van visuele en materiële cultuur, en met de beginselen van archiefonderzoek. Voortbouwend op de vaardigheden die zijn ontwikkeld bij eerdere vakken, zullen studenten leren hoe ze verschillende manieren van academisch onderzoek kunnen toepassen en vergelijken, het belang van methodologie in onderzoeksdesign kunnen overwegen en kunnen inschatten welke invloed dit heeft op de onderzoeksresultaten. Dit vak bestaat uit analytische en praktische opdrachten die uitmonden in een geschreven onderzoeksvoorstel en een mondelinge presentatie.

Teaching Methods

Hoor
- en responsiecollege, werkcollege.

Method of Assessment

Toetsing gebeurt door middel van twee geschreven groepsopdrachten (40%+60%) en twee mondelinge presentaties (p/f). Samenhang tussen leerdoelen en toetsen: Leerdoel 1: Groepsopdracht (literatuur
- en archiefonderzoek). Leerdoel 2: Individuele opdracht (academische samenvatting). Leerdoelen 3 en 4: Groepsopdracht (onderzoeksvoorstel). Leerdoel 5: Groepsopdracht (mondelinge presentatie).

Literature

De literatuur wordt t.z.t. in de studiehandleiding/Canvas bekendgemaakt.

Target Audience

1e jaars bachelor Media, Kunst, Design en Architectuur.

Additional Information

Deze module is een verplicht vak in het eerste jaar. Deze module geldt als voorkenniseis voor de tweedejaars modules. Voor aanwezigheidsregels, zie de Onderwijs
- en Examenregeling. Studenten dienen bewust te zijn van het feit dat het regelmatig bijwonen van de colleges verreist is voor het voltooien van het vak.
Academic year1/09/2431/08/25
Course level6.00 EC

Language of Tuition

  • Dutch

Study type

  • Bachelor