No photo of A Das
20142020

Research output per year

If you made any changes in Pure these will be visible here soon.

Personal profile

Personal information

Abhijit behaalde in juli 2012 zijn master strafrecht aan de VU (cum laude). Na zijn studie is hij werkzaam geweest bij het Internationaal Rechtshulpcentrum (IRC) van het arrondissementsparket Amsterdam. Sinds oktober 2013 is hij werkzaam bij de afdeling Strafrecht en Criminologie. In het voorjaar van 2015 heeft hij gewerkt voor het ‘Capital Appeals Project’ in New Orleans, Louisiana.

Vanaf 1 november 2018 is Abhijit verbonden geweest aan de Raad van State als advisieur inzake de Modernisering van het Wetboek van Strafvordering. Hij is tevens rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Amsterdam.

 

Research

Abhijit verricht promotieonderzoek naar de betekenis van het strafvorderlijke legaliteitsbeginsel, in het bijzonder voor het terrein van de opsporing.

Education

Abhijit verzorgt de coördinatie en hoorcolleges voor het vak Formeel Strafrecht. Ook begeleidt hij bachelor- en masterscripties. Hij is als begeleider betrokken bij het project Gerede Twijfel. Daarnaast geeft hij onderwijs in verschillende postacademische cursussen.  

Ancillary activities

No ancillary activities

Ancillary activities are updated daily

Your message has successfully been sent.
Your message was not sent due to an error.
If you made any changes in Pure these will be visible here soon.