If you made any changes in Pure these will be visible here soon.

Personal profile

Ancillary activities

No ancillary activities

Ancillary activities are updated daily

Research

Sinds 2015 houd ik mij aan de VU in bredere zin bezig met juridische procedures die gaan spelen in het traject na een klacht of incident. Ik ben uitvoerend onderzoeker in het project OPEN, een leernetwerk van ziekenhuizen en onderzoekers van de Vrije Universiteit, het Nivel en het Amsterdam UMC (locatie AMC) dat inzichten opdoet over de organisatie van een open reactie na een klacht of incident (www.openindezorg.nl). In samenwerking met het Nivel houd ik mij bezig met projecten gerelateerd aan het tuchtrecht en het klachtrecht.

 

Education

In 2014 ben ik afgestudeerd aan de Faculteit der Geesteswetenschappen (BA Europese Studies) en de Faculteit Rechtsgeleerdheid (LLM) van de Vrije Universiteit Amsterdam. In mijn masterscriptie heb ik uitgewerkt dat goed werkgeverschap (art.7:658 BW) meebrengt dat een ziekenhuis als werkgever verantwoordelijk kan worden gehouden voor de gezondheid van een zorgverlener na een medisch incident.

Teaching

Als docent begeleid ik bachelor- en masterscripties, geef werkgroepen Aansprakelijkheidsrecht en coördineer het mastervak Gezondheidsrecht.

Fingerprint

Dive into the research topics where Berber Laarman is active. These topic labels come from the works of this person. Together they form a unique fingerprint.
  • 1 Similar Profiles

Network

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or