If you made any changes in Pure these will be visible here soon.

Personal profile

Ancillary activities

No ancillary activities

Ancillary activities are updated daily

Research

Sinds 2015 houd ik mij aan de VU in bredere zin bezig met juridische procedures die gaan spelen in het traject na een klacht of incident in de gezondheidszorg. Mijn promotieonderzoek betrof een multimethodisch onderzoek naar de rol van het recht als er iets misgaat in gezondheidszorg. Om inzicht op te doen naar openheid in de praktijk heb ik samen met een multidisciplinaire onderzoeksgroep bestaande uit onderzoekers van de VU, het Nivel en het Amsterdam UMC het OPEN Leernetwerk opgezet. Het OPEN Leernetwerk is een leernetwerk van ziekenhuizen en onderzoekers dat werkt aan meer openheid na incidenten in ziekenhuizen (www.openindezorg.nl). 

Education

In 2014 ben ik afgestudeerd aan de Faculteit der Geesteswetenschappen (BA Europese Studies) en de Faculteit Rechtsgeleerdheid (LLM) van de Vrije Universiteit Amsterdam. Mijn masterscriptie betrof de positie van de zorgverlener na een medisch incident. Daarin werkte ik uit dat goed werkgeverschap meebrengt dat de werkgever verantwoordelijk kan worden gehouden voor de adequate opvang van zorgverleners.

Teaching

Als universitair docent begeleid ik bachelor- en masterscripties, geef werkgroepen Aansprakelijkheidsrecht en coördineer het mastervak Gezondheidsrecht.

Academic qualification

Law, PhD

Award Date: 15 Nov 2022

Fingerprint

Dive into the research topics where Berber Laarman is active. These topic labels come from the works of this person. Together they form a unique fingerprint.
  • 1 Similar Profiles

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or