If you made any changes in Pure these will be visible here soon.

Personal profile

Personal information

Nieke Elbers studeerde in 2006 af als (neuro)psycholoog aan de Universiteit Maastricht. In 2013 promoveerde ze aan de rechtenfaculteit van de Vrije Universiteit Amsterdam op een onderzoek naar het negatieve effect van een letselschadeafwikkeling op het herstel van verkeersslachtoffers. Daarna werkte zij als postdoc onderzoeker aan de Universiteit van Sydney in Australië (2013-2016), waar zij onderzoek deed naar procedurele rechtvaardigheid in verschillende juridische systemen. In 2015 heeft ze het Work Disability Prevention traineeship van University of Toronto afgerond. Sinds 2016 is ze werkzaam bij het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) waar zij projectleider is voor onderzoeken naar slachtoffers en herstelrecht.

Research

Nieke’s onderzoeksinteresses liggen op het gebied van Empirical Legal Studies (ELS), victimologie, herstelrecht, procedurele rechtvaardigheid, mediation en empowerment. Ze kijkt met een interdisciplinaire blik naar herstel van slachtoffers na een ongeval of misdrijf. Door middel van (inter)nationaal onderzoek en samenwerkingsverbanden draagt ze bij aan een beter begrip van de invloed van psychosociale factoren op gezondheid en welzijn. Ze kiest voor methodologisch sterke onderzoekdesigns, en past zowel kwalitatieve als kwantitieve methoden toe. In haar onderzoek werkt ze nauw samen met beleidsmakers, juristen en specialisten in de gezondheidszorg.

Teaching

  • Recht en praktijk
  • Gezondheid en recht
  • Restorative Justice

Ancillary activities

  • BeterBuren | Amsterdam | Buurtbemiddelaar | 2018-11-01 - present

Ancillary activities are updated daily

Expertise related to UN Sustainable Development Goals

In 2015, UN member states agreed to 17 global Sustainable Development Goals (SDGs) to end poverty, protect the planet and ensure prosperity for all. This person’s work contributes towards the following SDG(s):

  • SDG 5 - Gender Equality

Fingerprint

Dive into the research topics where Nieke Elbers is active. These topic labels come from the works of this person. Together they form a unique fingerprint.
  • 1 Similar Profiles

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or