Photo of Niels Jak

dr. Niels Jak

mr.

  20072020

  Research output per year

  If you made any changes in Pure these will be visible here soon.

  Personal profile

  Personal information

  Niels Jak heeft rechten gestudeerd aan de Vrije Universiteit. Hij behaalde daar in 2007 cum laude zijn master voor de afstudeerrichtingen staats- en bestuursrecht en privaatrecht.

  Van 2008 tot en met 2014 was hij als docent en promovendus verbonden aan de afdeling Staats- en bestuursrecht van de Vrije Universiteit. Hij verrichtte in die periode promotieonderzoek naar de juridische positie van semipublieke instellingen. Dit onderzoek werd deels gefinancierd door gelden afkomstig uit het VU-ster-project ‘Publiek domein en markten’. In november 2014 promoveerde hij op het proefschrift Semipublieke instellingen. De juridische positie van instellingen op het snijvlak van overheid en samenleving. Dit proefschrift was genomineerd voor de VAR-prijs 2017.
   
  Na twee jaar werkzaam te zijn geweest bij de afdeling bestuursrecht van de Rechtbank Midden-Nederland, is hij sinds april 2016 Senior Professional Support Lawyer bij de praktijkgroep bestuursrecht van Stibbe. Vanaf juni 2015 is hij daarnaast universitair docent bij de afdeling Staats- en bestuursrecht van de Vrije Universiteit. Voorts verzorgt hij als co-auteur de kroniek ‘Bestuurlijke organisatie’ van het Nederlands Tijdschrift voor Bestuursrecht (NTB).

  Research

  Niels Jak verricht onderzoek binnen het programma ‘Public Contracts: Law & Governance’. Hij richt zich in zijn onderzoek op het grensvlak van publiek- en privaatrecht, in het bijzonder op het bestuurlijk organisatierecht met als focus publieke-taakbehartiging door privaatrechtelijke rechtspersonen (semipublieke organisaties).

  De expertise van Niels Jak ligt op het vlak van algemeen bestuursrecht, bestuurlijk organisatierecht, vraagstukken over publieke-taakbehartiging door private rechtspersonen. 

  Teaching

  Beginselen bestuursrecht

  Ancillary activities

  No ancillary activities

  Ancillary activities are updated daily

  Fingerprint

  Dive into the research topics where Niels Jak is active. These topic labels come from the works of this person. Together they form a unique fingerprint.
  • 25 Similar Profiles

  Network

  Recent external collaboration on country level. Dive into details by clicking on the dots.
  Your message has successfully been sent.
  Your message was not sent due to an error.
  If you made any changes in Pure these will be visible here soon.