Asielzoekende getuigen bij het Internationaal Strafhof; een steeds Nederlandser probleem

Research output: Contribution to JournalArticleProfessional

Abstract

Op 28 december 2011 heeft de Rechtbank Amsterdam bepaald dat drie Congolezen die als getuige hadden opgetreden bij het Internationaal Strafhof in Den Haag, het recht hebben om in Nederland een asielverzoek in te dienen. Een gedeelde verantwoordelijkheid van de internationale gemeenschap om deze getuigen te bescherming te bieden, kan door de uitspraak de facto verworden tot een specifiek Nederlandse verantwoordelijkheid. En dat is een verantwoordelijkheid waar Nederland waarschijnlijk niet op zit te wachten.
Original languageDutch
JournalNederlands Juristenblad
Volume2012
Issue number9
Publication statusPublished - 2012

Cite this

@article{73759d8d7479480c83d0e1ac58801cc4,
title = "Asielzoekende getuigen bij het Internationaal Strafhof; een steeds Nederlandser probleem",
abstract = "Op 28 december 2011 heeft de Rechtbank Amsterdam bepaald dat drie Congolezen die als getuige hadden opgetreden bij het Internationaal Strafhof in Den Haag, het recht hebben om in Nederland een asielverzoek in te dienen. Een gedeelde verantwoordelijkheid van de internationale gemeenschap om deze getuigen te bescherming te bieden, kan door de uitspraak de facto verworden tot een specifiek Nederlandse verantwoordelijkheid. En dat is een verantwoordelijkheid waar Nederland waarschijnlijk niet op zit te wachten.",
author = "{van Wijk}, J.",
year = "2012",
language = "Dutch",
volume = "2012",
journal = "Nederlands Juristenblad",
issn = "0165-0483",
publisher = "Kluwer B.V.",
number = "9",

}

Asielzoekende getuigen bij het Internationaal Strafhof; een steeds Nederlandser probleem. / van Wijk, J.

In: Nederlands Juristenblad, Vol. 2012, No. 9, 2012.

Research output: Contribution to JournalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Asielzoekende getuigen bij het Internationaal Strafhof; een steeds Nederlandser probleem

AU - van Wijk, J.

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Op 28 december 2011 heeft de Rechtbank Amsterdam bepaald dat drie Congolezen die als getuige hadden opgetreden bij het Internationaal Strafhof in Den Haag, het recht hebben om in Nederland een asielverzoek in te dienen. Een gedeelde verantwoordelijkheid van de internationale gemeenschap om deze getuigen te bescherming te bieden, kan door de uitspraak de facto verworden tot een specifiek Nederlandse verantwoordelijkheid. En dat is een verantwoordelijkheid waar Nederland waarschijnlijk niet op zit te wachten.

AB - Op 28 december 2011 heeft de Rechtbank Amsterdam bepaald dat drie Congolezen die als getuige hadden opgetreden bij het Internationaal Strafhof in Den Haag, het recht hebben om in Nederland een asielverzoek in te dienen. Een gedeelde verantwoordelijkheid van de internationale gemeenschap om deze getuigen te bescherming te bieden, kan door de uitspraak de facto verworden tot een specifiek Nederlandse verantwoordelijkheid. En dat is een verantwoordelijkheid waar Nederland waarschijnlijk niet op zit te wachten.

M3 - Article

VL - 2012

JO - Nederlands Juristenblad

JF - Nederlands Juristenblad

SN - 0165-0483

IS - 9

ER -