'Ask, don't assume'!: Actuele inzichten in de organisatie van openheid na een medisch incident

B.S. Laarman, A.J. Akkermans, R.D. Friele, J. Legemaate

Research output: Contribution to JournalArticleAcademic

Abstract

Eind 2016 vond in het AMC de Third International Incident Disclosure Conference plaats. Vooraanstaande nationale en internationale sprekers lichtten toe hoe openheid na medische incidenten kan worden georganiseerd. Openheid is een recht van de patiënt, kan conflictvorming voorkomen, draagt bij aan herstel van vertrouwen en lijkt claims te doen afnemen. Maar openheid ontstaat niet vanzelf. Een verslag.
LanguageDutch
Pages24-26
Number of pages3
JournalKwaliteit in zorg
Issue number2
Publication statusPublished - 2017

Cite this

@article{429a6a925b204b12a5c8759a56ecefb9,
title = "'Ask, don't assume'!: Actuele inzichten in de organisatie van openheid na een medisch incident",
abstract = "Eind 2016 vond in het AMC de Third International Incident Disclosure Conference plaats. Vooraanstaande nationale en internationale sprekers lichtten toe hoe openheid na medische incidenten kan worden georganiseerd. Openheid is een recht van de patiënt, kan conflictvorming voorkomen, draagt bij aan herstel van vertrouwen en lijkt claims te doen afnemen. Maar openheid ontstaat niet vanzelf. Een verslag.",
author = "B.S. Laarman and A.J. Akkermans and R.D. Friele and J. Legemaate",
year = "2017",
language = "Dutch",
pages = "24--26",
journal = "Kwaliteit in zorg",
issn = "1875-2829",
number = "2",

}

'Ask, don't assume'! Actuele inzichten in de organisatie van openheid na een medisch incident. / Laarman, B.S.; Akkermans, A.J.; Friele, R.D.; Legemaate, J.

In: Kwaliteit in zorg, No. 2, 2017, p. 24-26.

Research output: Contribution to JournalArticleAcademic

TY - JOUR

T1 - 'Ask, don't assume'!

T2 - Kwaliteit in zorg

AU - Laarman, B.S.

AU - Akkermans, A.J.

AU - Friele, R.D.

AU - Legemaate, J.

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Eind 2016 vond in het AMC de Third International Incident Disclosure Conference plaats. Vooraanstaande nationale en internationale sprekers lichtten toe hoe openheid na medische incidenten kan worden georganiseerd. Openheid is een recht van de patiënt, kan conflictvorming voorkomen, draagt bij aan herstel van vertrouwen en lijkt claims te doen afnemen. Maar openheid ontstaat niet vanzelf. Een verslag.

AB - Eind 2016 vond in het AMC de Third International Incident Disclosure Conference plaats. Vooraanstaande nationale en internationale sprekers lichtten toe hoe openheid na medische incidenten kan worden georganiseerd. Openheid is een recht van de patiënt, kan conflictvorming voorkomen, draagt bij aan herstel van vertrouwen en lijkt claims te doen afnemen. Maar openheid ontstaat niet vanzelf. Een verslag.

M3 - Article

SP - 24

EP - 26

JO - Kwaliteit in zorg

JF - Kwaliteit in zorg

SN - 1875-2829

IS - 2

ER -