Bambi Ceuppens: “Ik denk niet dat we noodzaak hebben aan een ‘officiële waarheid’’ [interview Bambi Ceuppens]

A.J.M. Geerlings

Research output: Contribution to JournalArticleProfessional

Abstract

Bambi Ceuppens studeerde Afrikaanse Talen en Culturen aan de Universiteit Gent en Culturele Antropologie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Nadien trok ze naar Schotland, waar ze aan de University of St Andrews haar doctoraatstitel behaalde. In haar werk legt ze zich onder meer toe op het Belgische en Congolese koloniale verleden en de Congolese diaspora in België.
Ze was docente aan de universiteiten van Edinburgh, Manchester en St Andrews, werkte als postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteiten van Gent en Leuven en is sinds 2007 werkzaam bij het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren. Haar jarenlange ervaring in de academische wereld weet ze feilloos te combineren met een publieksgerichte aanpak. Bovendien schuwt Ceuppens het publieke debat niet: ze schreef opiniestukken over het hoofddoekendebat, over de verhouding van België tot het koloniale verleden en over het Zwarte Piet-debat. Haar intellectuele honger is nog lang niet gestild: haar streven is 100 bladzijden per dag te lezen. “Lezen is het heerlijkste wat er is.”
Original languageDutch
Pages (from-to)27-30
Number of pages4
JournalHistorica
Volume39
Issue number3
Publication statusPublished - 2016

Cite this

@article{a61cea469e16448991ced1b3ddf0cbd4,
title = "Bambi Ceuppens: “Ik denk niet dat we noodzaak hebben aan een ‘offici{\"e}le waarheid’’ [interview Bambi Ceuppens]",
abstract = "Bambi Ceuppens studeerde Afrikaanse Talen en Culturen aan de Universiteit Gent en Culturele Antropologie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Nadien trok ze naar Schotland, waar ze aan de University of St Andrews haar doctoraatstitel behaalde. In haar werk legt ze zich onder meer toe op het Belgische en Congolese koloniale verleden en de Congolese diaspora in Belgi{\"e}.Ze was docente aan de universiteiten van Edinburgh, Manchester en St Andrews, werkte als postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteiten van Gent en Leuven en is sinds 2007 werkzaam bij het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren. Haar jarenlange ervaring in de academische wereld weet ze feilloos te combineren met een publieksgerichte aanpak. Bovendien schuwt Ceuppens het publieke debat niet: ze schreef opiniestukken over het hoofddoekendebat, over de verhouding van Belgi{\"e} tot het koloniale verleden en over het Zwarte Piet-debat. Haar intellectuele honger is nog lang niet gestild: haar streven is 100 bladzijden per dag te lezen. “Lezen is het heerlijkste wat er is.”",
author = "A.J.M. Geerlings",
year = "2016",
language = "Dutch",
volume = "39",
pages = "27--30",
journal = "Historica",
issn = "1382-3914",
publisher = "Vereniging voor Gendergeschiedenis",
number = "3",

}

Bambi Ceuppens: “Ik denk niet dat we noodzaak hebben aan een ‘officiële waarheid’’ [interview Bambi Ceuppens]. / Geerlings, A.J.M.

In: Historica, Vol. 39, No. 3, 2016, p. 27-30.

Research output: Contribution to JournalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Bambi Ceuppens: “Ik denk niet dat we noodzaak hebben aan een ‘officiële waarheid’’ [interview Bambi Ceuppens]

AU - Geerlings, A.J.M.

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Bambi Ceuppens studeerde Afrikaanse Talen en Culturen aan de Universiteit Gent en Culturele Antropologie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Nadien trok ze naar Schotland, waar ze aan de University of St Andrews haar doctoraatstitel behaalde. In haar werk legt ze zich onder meer toe op het Belgische en Congolese koloniale verleden en de Congolese diaspora in België.Ze was docente aan de universiteiten van Edinburgh, Manchester en St Andrews, werkte als postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteiten van Gent en Leuven en is sinds 2007 werkzaam bij het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren. Haar jarenlange ervaring in de academische wereld weet ze feilloos te combineren met een publieksgerichte aanpak. Bovendien schuwt Ceuppens het publieke debat niet: ze schreef opiniestukken over het hoofddoekendebat, over de verhouding van België tot het koloniale verleden en over het Zwarte Piet-debat. Haar intellectuele honger is nog lang niet gestild: haar streven is 100 bladzijden per dag te lezen. “Lezen is het heerlijkste wat er is.”

AB - Bambi Ceuppens studeerde Afrikaanse Talen en Culturen aan de Universiteit Gent en Culturele Antropologie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Nadien trok ze naar Schotland, waar ze aan de University of St Andrews haar doctoraatstitel behaalde. In haar werk legt ze zich onder meer toe op het Belgische en Congolese koloniale verleden en de Congolese diaspora in België.Ze was docente aan de universiteiten van Edinburgh, Manchester en St Andrews, werkte als postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteiten van Gent en Leuven en is sinds 2007 werkzaam bij het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren. Haar jarenlange ervaring in de academische wereld weet ze feilloos te combineren met een publieksgerichte aanpak. Bovendien schuwt Ceuppens het publieke debat niet: ze schreef opiniestukken over het hoofddoekendebat, over de verhouding van België tot het koloniale verleden en over het Zwarte Piet-debat. Haar intellectuele honger is nog lang niet gestild: haar streven is 100 bladzijden per dag te lezen. “Lezen is het heerlijkste wat er is.”

M3 - Article

VL - 39

SP - 27

EP - 30

JO - Historica

JF - Historica

SN - 1382-3914

IS - 3

ER -