Basisvorming: Differentiatie

J. Terwel

Research output: Book / ReportBookAcademic

Abstract

Dit boek gaat over differentiatie in de eerste fase van het voortgezet onderwijs. Mede door het teruglopen van het aantal leerlingen gaan categoriale scholen fuseren in brede of smalle scholengemeenschappen. Daarmee verandert de differentiatie van differentiatie tussen scholen naar differentiatie binnen scholen. De scholengemeenschap staat nu voor de opgave om de leerlingen te verdelen over de verschillende stromen of klassen. Er zullen ook scholen zijn die nog een stap verder willen gaan. Die stap betreft dan de invoering van differentiatie binnen klassen. Deze studie is een verkenning van het complexe verschijnsel differentiatie. Ik beschrijf verschillende theorieën en differentiatiemodellen. Ook ga ik in op resultaten van onderzoek. Het boek is geschreven voor de praktijk van onderwijs: voor leraren, opleiders, begeleiders en beleidsmakers.
Original languageDutch
Place of PublicationLeiden
PublisherMartinus Nijhoff / Stenfert Kroese.
Number of pages90
ISBN (Print)9068902024, 9789068902020
Publication statusPublished - 1989

Publication series

NameBasisvorming

Cite this

Terwel, J. (1989). Basisvorming: Differentiatie. (Basisvorming). Leiden: Martinus Nijhoff / Stenfert Kroese.
Terwel, J. / Basisvorming: Differentiatie. Leiden : Martinus Nijhoff / Stenfert Kroese., 1989. 90 p. (Basisvorming).
@book{df131823656a4b5a8de0728bb5746157,
title = "Basisvorming: Differentiatie",
abstract = "Dit boek gaat over differentiatie in de eerste fase van het voortgezet onderwijs. Mede door het teruglopen van het aantal leerlingen gaan categoriale scholen fuseren in brede of smalle scholengemeenschappen. Daarmee verandert de differentiatie van differentiatie tussen scholen naar differentiatie binnen scholen. De scholengemeenschap staat nu voor de opgave om de leerlingen te verdelen over de verschillende stromen of klassen. Er zullen ook scholen zijn die nog een stap verder willen gaan. Die stap betreft dan de invoering van differentiatie binnen klassen. Deze studie is een verkenning van het complexe verschijnsel differentiatie. Ik beschrijf verschillende theorie{\"e}n en differentiatiemodellen. Ook ga ik in op resultaten van onderzoek. Het boek is geschreven voor de praktijk van onderwijs: voor leraren, opleiders, begeleiders en beleidsmakers.",
author = "J. Terwel",
year = "1989",
language = "Dutch",
isbn = "9068902024",
series = "Basisvorming",
publisher = "Martinus Nijhoff / Stenfert Kroese.",

}

Terwel, J 1989, Basisvorming: Differentiatie. Basisvorming, Martinus Nijhoff / Stenfert Kroese., Leiden.

Basisvorming: Differentiatie. / Terwel, J.

Leiden : Martinus Nijhoff / Stenfert Kroese., 1989. 90 p. (Basisvorming).

Research output: Book / ReportBookAcademic

TY - BOOK

T1 - Basisvorming: Differentiatie

AU - Terwel, J.

PY - 1989

Y1 - 1989

N2 - Dit boek gaat over differentiatie in de eerste fase van het voortgezet onderwijs. Mede door het teruglopen van het aantal leerlingen gaan categoriale scholen fuseren in brede of smalle scholengemeenschappen. Daarmee verandert de differentiatie van differentiatie tussen scholen naar differentiatie binnen scholen. De scholengemeenschap staat nu voor de opgave om de leerlingen te verdelen over de verschillende stromen of klassen. Er zullen ook scholen zijn die nog een stap verder willen gaan. Die stap betreft dan de invoering van differentiatie binnen klassen. Deze studie is een verkenning van het complexe verschijnsel differentiatie. Ik beschrijf verschillende theorieën en differentiatiemodellen. Ook ga ik in op resultaten van onderzoek. Het boek is geschreven voor de praktijk van onderwijs: voor leraren, opleiders, begeleiders en beleidsmakers.

AB - Dit boek gaat over differentiatie in de eerste fase van het voortgezet onderwijs. Mede door het teruglopen van het aantal leerlingen gaan categoriale scholen fuseren in brede of smalle scholengemeenschappen. Daarmee verandert de differentiatie van differentiatie tussen scholen naar differentiatie binnen scholen. De scholengemeenschap staat nu voor de opgave om de leerlingen te verdelen over de verschillende stromen of klassen. Er zullen ook scholen zijn die nog een stap verder willen gaan. Die stap betreft dan de invoering van differentiatie binnen klassen. Deze studie is een verkenning van het complexe verschijnsel differentiatie. Ik beschrijf verschillende theorieën en differentiatiemodellen. Ook ga ik in op resultaten van onderzoek. Het boek is geschreven voor de praktijk van onderwijs: voor leraren, opleiders, begeleiders en beleidsmakers.

M3 - Book

SN - 9068902024

SN - 9789068902020

T3 - Basisvorming

BT - Basisvorming: Differentiatie

PB - Martinus Nijhoff / Stenfert Kroese.

CY - Leiden

ER -

Terwel J. Basisvorming: Differentiatie. Leiden: Martinus Nijhoff / Stenfert Kroese., 1989. 90 p. (Basisvorming).