Besturen op afstand, maar wel in afstemming

P.J. Tack, M.A.G. Sprangers

Research output: Contribution to JournalArticleProfessional

Abstract

Interview met de voorzitter en de directeur van de Nierstichting. Deze stichting kent een uitzonderlijke bestuursvorm, waarin de directeur tevens de bestuurdersrol heeft. Het bestuur fungeert als Raad van Toezicht. In het interview komt naar voren hoe enerzijds veel is gedelegeerd aan de directeur die het 'bedrijf' Nierstichting zelfstandig leidt, terwijl anderzijds afstemming met de Raad van Toezicht ervoor moet zorgen dat zaken transparant en verantwoord worden gedaan. Delegatie en legitimatie gaan hand in hand.
Original languageDutch
Pages (from-to)22-27
JournalVM verenigingsmanagement
Volume4
Publication statusPublished - 2013

Cite this

Tack, P.J. ; Sprangers, M.A.G. / Besturen op afstand, maar wel in afstemming. In: VM verenigingsmanagement. 2013 ; Vol. 4. pp. 22-27.
@article{3128f38b09bf41118e89c593baa576da,
title = "Besturen op afstand, maar wel in afstemming",
abstract = "Interview met de voorzitter en de directeur van de Nierstichting. Deze stichting kent een uitzonderlijke bestuursvorm, waarin de directeur tevens de bestuurdersrol heeft. Het bestuur fungeert als Raad van Toezicht. In het interview komt naar voren hoe enerzijds veel is gedelegeerd aan de directeur die het 'bedrijf' Nierstichting zelfstandig leidt, terwijl anderzijds afstemming met de Raad van Toezicht ervoor moet zorgen dat zaken transparant en verantwoord worden gedaan. Delegatie en legitimatie gaan hand in hand.",
author = "P.J. Tack and M.A.G. Sprangers",
year = "2013",
language = "Dutch",
volume = "4",
pages = "22--27",
journal = "VM verenigingsmanagement",
issn = "1573-3718",

}

Besturen op afstand, maar wel in afstemming. / Tack, P.J.; Sprangers, M.A.G.

In: VM verenigingsmanagement, Vol. 4, 2013, p. 22-27.

Research output: Contribution to JournalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Besturen op afstand, maar wel in afstemming

AU - Tack, P.J.

AU - Sprangers, M.A.G.

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Interview met de voorzitter en de directeur van de Nierstichting. Deze stichting kent een uitzonderlijke bestuursvorm, waarin de directeur tevens de bestuurdersrol heeft. Het bestuur fungeert als Raad van Toezicht. In het interview komt naar voren hoe enerzijds veel is gedelegeerd aan de directeur die het 'bedrijf' Nierstichting zelfstandig leidt, terwijl anderzijds afstemming met de Raad van Toezicht ervoor moet zorgen dat zaken transparant en verantwoord worden gedaan. Delegatie en legitimatie gaan hand in hand.

AB - Interview met de voorzitter en de directeur van de Nierstichting. Deze stichting kent een uitzonderlijke bestuursvorm, waarin de directeur tevens de bestuurdersrol heeft. Het bestuur fungeert als Raad van Toezicht. In het interview komt naar voren hoe enerzijds veel is gedelegeerd aan de directeur die het 'bedrijf' Nierstichting zelfstandig leidt, terwijl anderzijds afstemming met de Raad van Toezicht ervoor moet zorgen dat zaken transparant en verantwoord worden gedaan. Delegatie en legitimatie gaan hand in hand.

M3 - Article

VL - 4

SP - 22

EP - 27

JO - VM verenigingsmanagement

JF - VM verenigingsmanagement

SN - 1573-3718

ER -