Case studies international Tax Law

F.P.G. Potgens, P.A. Spijker, Mees Vergouwen

Research output: Book / ReportBookProfessional

Abstract

De laatste jaren is het internationale belastingrecht volop in ontwikkeling. Zo kan worden gewezen op de initiatieven van de OESO in het kader van het project Base Erosion and Profit Shifting, de introductie van het daarmee samenhangende multilaterale instrument en diverse initiatieven vanuit de Europese Unie.

De complexiteit van het internationale belastingrecht is door deze ontwikkelingen aanzienlijk toegenomen. Het naast elkaar toepassen van het Nederlandse belastingrecht en de door Nederland gesloten verdragen ter voorkoming van dubbele belastingheffing en unilaterale regelingen wordt door studenten daarom vaak ook als ingewikkeld ervaren.

In Casuïstiek internationaal belastingrecht wordt, door een systematische aanpak van diverse oefenopgaven, beoogd studenten te helpen bij het begrijpen en bestuderen van het Nederlandse internationale belastingrecht.
Translated title of the contributionCase studies international Tax Law
Original languageDutch
Place of PublicationDen Haag
PublisherBoom juridisch
Number of pages228
ISBN (Print)9789462904910
Publication statusPublished - 2018

Publication series

NameBoom Fiscale Casuïestiek
PublisherBoom juridisch

Fingerprint

Erosion
Profit
Tax

Cite this

Potgens, F. P. G., Spijker, P. A., & Vergouwen, M. (2018). Casuïstiek internationaal belastingrecht. (Boom Fiscale Casuïestiek). Den Haag: Boom juridisch.
Potgens, F.P.G. ; Spijker, P.A. ; Vergouwen, Mees. / Casuïstiek internationaal belastingrecht. Den Haag : Boom juridisch, 2018. 228 p. (Boom Fiscale Casuïestiek).
@book{074f1173f17e4d529b9afce6598d6cb4,
title = "Casu{\"i}stiek internationaal belastingrecht",
abstract = "De laatste jaren is het internationale belastingrecht volop in ontwikkeling. Zo kan worden gewezen op de initiatieven van de OESO in het kader van het project Base Erosion and Profit Shifting, de introductie van het daarmee samenhangende multilaterale instrument en diverse initiatieven vanuit de Europese Unie.De complexiteit van het internationale belastingrecht is door deze ontwikkelingen aanzienlijk toegenomen. Het naast elkaar toepassen van het Nederlandse belastingrecht en de door Nederland gesloten verdragen ter voorkoming van dubbele belastingheffing en unilaterale regelingen wordt door studenten daarom vaak ook als ingewikkeld ervaren.In Casu{\"i}stiek internationaal belastingrecht wordt, door een systematische aanpak van diverse oefenopgaven, beoogd studenten te helpen bij het begrijpen en bestuderen van het Nederlandse internationale belastingrecht.",
author = "F.P.G. Potgens and P.A. Spijker and Mees Vergouwen",
year = "2018",
language = "Dutch",
isbn = "9789462904910",
series = "Boom Fiscale Casu{\"i}estiek",
publisher = "Boom juridisch",

}

Potgens, FPG, Spijker, PA & Vergouwen, M 2018, Casuïstiek internationaal belastingrecht. Boom Fiscale Casuïestiek, Boom juridisch, Den Haag.

Casuïstiek internationaal belastingrecht. / Potgens, F.P.G.; Spijker, P.A.; Vergouwen, Mees.

Den Haag : Boom juridisch, 2018. 228 p. (Boom Fiscale Casuïestiek).

Research output: Book / ReportBookProfessional

TY - BOOK

T1 - Casuïstiek internationaal belastingrecht

AU - Potgens, F.P.G.

AU - Spijker, P.A.

AU - Vergouwen, Mees

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - De laatste jaren is het internationale belastingrecht volop in ontwikkeling. Zo kan worden gewezen op de initiatieven van de OESO in het kader van het project Base Erosion and Profit Shifting, de introductie van het daarmee samenhangende multilaterale instrument en diverse initiatieven vanuit de Europese Unie.De complexiteit van het internationale belastingrecht is door deze ontwikkelingen aanzienlijk toegenomen. Het naast elkaar toepassen van het Nederlandse belastingrecht en de door Nederland gesloten verdragen ter voorkoming van dubbele belastingheffing en unilaterale regelingen wordt door studenten daarom vaak ook als ingewikkeld ervaren.In Casuïstiek internationaal belastingrecht wordt, door een systematische aanpak van diverse oefenopgaven, beoogd studenten te helpen bij het begrijpen en bestuderen van het Nederlandse internationale belastingrecht.

AB - De laatste jaren is het internationale belastingrecht volop in ontwikkeling. Zo kan worden gewezen op de initiatieven van de OESO in het kader van het project Base Erosion and Profit Shifting, de introductie van het daarmee samenhangende multilaterale instrument en diverse initiatieven vanuit de Europese Unie.De complexiteit van het internationale belastingrecht is door deze ontwikkelingen aanzienlijk toegenomen. Het naast elkaar toepassen van het Nederlandse belastingrecht en de door Nederland gesloten verdragen ter voorkoming van dubbele belastingheffing en unilaterale regelingen wordt door studenten daarom vaak ook als ingewikkeld ervaren.In Casuïstiek internationaal belastingrecht wordt, door een systematische aanpak van diverse oefenopgaven, beoogd studenten te helpen bij het begrijpen en bestuderen van het Nederlandse internationale belastingrecht.

UR - https://www.bju.nl/juridisch/catalogus/casuistiek-internationaal-belastingrecht-1#

M3 - Book

SN - 9789462904910

T3 - Boom Fiscale Casuïestiek

BT - Casuïstiek internationaal belastingrecht

PB - Boom juridisch

CY - Den Haag

ER -

Potgens FPG, Spijker PA, Vergouwen M. Casuïstiek internationaal belastingrecht. Den Haag: Boom juridisch, 2018. 228 p. (Boom Fiscale Casuïestiek).