Community of practice started with freedom-promotors of 6 organizations for people with intellectual disabilities

Research output: Online publication or Non-textual formOnline publication or WebsiteProfessional

Abstract

Een innovatieve methode zo invoeren dat begeleiders de nieuwe methode ervaren als verrijking van hun werk? Ga in gesprek met cliënten en begeleiders voordat je de methode invoert. Dit is de boodschap van de ervaringsdeskundigen van het Gewoon Bijzonder-netwerk Vrijheid en Veiligheid. In de leerwerkgemeenschap werken ervaringsdeskundigen, zes VG-organisaties en onderzoekers van de Vrije Universiteit aan dit vraagstuk.
Translated title of the contributionCommunity of practice started with freedom-promotors of 6 organizations for people with intellectual disabilities
Original languageDutch
Place of Publicationhttps://www.kennispleingehandicaptensector.nl/nieuws/onderzoek/gewoon-bijzonder/netwerk-vrijheid-veiligheid
Publisherkennisplein gehandicaptensector
Media of outputOnline
Publication statusPublished - 2 Oct 2019

Fingerprint

disability
community

Keywords

  • vrijheidsbeperking
  • onvrijwillige zorg

Cite this

Bisschops, E. (Author), van der Plas, S. (Author), & de Schipper, J. C. (Author). (2019). Leerwerkgemeenschap met vrijheids-bevorderaars van 6 VG-zorginstellingen gestart. Online publication or Website, https://www.kennispleingehandicaptensector.nl/nieuws/onderzoek/gewoon-bijzonder/netwerk-vrijheid-veiligheid: kennisplein gehandicaptensector.
@misc{a8aa539e443d431ba0713a43ea8cf435,
title = "Leerwerkgemeenschap met vrijheids-bevorderaars van 6 VG-zorginstellingen gestart",
abstract = "Een innovatieve methode zo invoeren dat begeleiders de nieuwe methode ervaren als verrijking van hun werk? Ga in gesprek met cli{\"e}nten en begeleiders voordat je de methode invoert. Dit is de boodschap van de ervaringsdeskundigen van het Gewoon Bijzonder-netwerk Vrijheid en Veiligheid. In de leerwerkgemeenschap werken ervaringsdeskundigen, zes VG-organisaties en onderzoekers van de Vrije Universiteit aan dit vraagstuk.",
keywords = "vrijheidsbeperking, onvrijwillige zorg",
author = "Esther Bisschops and {van der Plas}, Simone and {de Schipper}, {J. Clasien}",
year = "2019",
month = "10",
day = "2",
language = "Dutch",
publisher = "kennisplein gehandicaptensector",

}

Bisschops, E, van der Plas, S & de Schipper, JC, Leerwerkgemeenschap met vrijheids-bevorderaars van 6 VG-zorginstellingen gestart, 2019, Online publication or Website, kennisplein gehandicaptensector, https://www.kennispleingehandicaptensector.nl/nieuws/onderzoek/gewoon-bijzonder/netwerk-vrijheid-veiligheid.
Leerwerkgemeenschap met vrijheids-bevorderaars van 6 VG-zorginstellingen gestart. Bisschops, Esther (Author); van der Plas, Simone (Author); de Schipper, J. Clasien (Author). 2019. https://www.kennispleingehandicaptensector.nl/nieuws/onderzoek/gewoon-bijzonder/netwerk-vrijheid-veiligheid : kennisplein gehandicaptensector.

Research output: Online publication or Non-textual formOnline publication or WebsiteProfessional

TY - ADVS

T1 - Leerwerkgemeenschap met vrijheids-bevorderaars van 6 VG-zorginstellingen gestart

AU - Bisschops, Esther

AU - van der Plas, Simone

AU - de Schipper, J. Clasien

PY - 2019/10/2

Y1 - 2019/10/2

N2 - Een innovatieve methode zo invoeren dat begeleiders de nieuwe methode ervaren als verrijking van hun werk? Ga in gesprek met cliënten en begeleiders voordat je de methode invoert. Dit is de boodschap van de ervaringsdeskundigen van het Gewoon Bijzonder-netwerk Vrijheid en Veiligheid. In de leerwerkgemeenschap werken ervaringsdeskundigen, zes VG-organisaties en onderzoekers van de Vrije Universiteit aan dit vraagstuk.

AB - Een innovatieve methode zo invoeren dat begeleiders de nieuwe methode ervaren als verrijking van hun werk? Ga in gesprek met cliënten en begeleiders voordat je de methode invoert. Dit is de boodschap van de ervaringsdeskundigen van het Gewoon Bijzonder-netwerk Vrijheid en Veiligheid. In de leerwerkgemeenschap werken ervaringsdeskundigen, zes VG-organisaties en onderzoekers van de Vrije Universiteit aan dit vraagstuk.

KW - vrijheidsbeperking

KW - onvrijwillige zorg

M3 - Online publication or Website

PB - kennisplein gehandicaptensector

CY - https://www.kennispleingehandicaptensector.nl/nieuws/onderzoek/gewoon-bijzonder/netwerk-vrijheid-veiligheid

ER -

Bisschops E (Author), van der Plas S (Author), de Schipper JC (Author). Leerwerkgemeenschap met vrijheids-bevorderaars van 6 VG-zorginstellingen gestart https://www.kennispleingehandicaptensector.nl/nieuws/onderzoek/gewoon-bijzonder/netwerk-vrijheid-veiligheid: kennisplein gehandicaptensector. 2019.