Cultures of Unemployment: A Comparative Look at Long-Term Unemployment and Urban Poverty

Godfried Engbersen, K. Schuyt, J.S. Timmer, F. van Waarden

Research output: Book / ReportBookAcademic

Abstract

In de jaren 1980 werd door een team van Nederlandse sociologen een studie uitgevoerd over het dagelijks leven van de werklozen in Nederland. Zij lieten zich inspireren door het klassieke werk Marienthal: de sociologie Marienthal: the Sociology of an Unemployed Community, gepubliceerd in 1933. De auteurs deden drie buurtstudies naar het sociale gedrag van de werklozen om dit te analyseren. Gebaseerd op het werk van Robert K. Merton en Mary Douglas ontwikkelde zij een typologie van de verschillende culturen van de werkloosheid. Deze typologie is nog steeds relevant voor hedendaagse reacties te analyseren om de werkloosheid in de Europese welvaartsstaten.
De auteurs hebben aangetoond dat hun culturele analyse goed gebruikt kan worden om de heterogeniteit van de stedelijke marginaliteit in de Verenigde Staten te begrijpen. Een voorwoord door de Amerikaanse wetenschapper William Julius Wilson benadrukt de universaliteit van de methode en de resultaten die worden gepresenteerd.
Original languageEnglish
PublisherAmsterdam University Press
Number of pages292
ISBN (Print)9789053568460
Publication statusPublished - 2009

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Cultures of Unemployment: A Comparative Look at Long-Term Unemployment and Urban Poverty'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this