De Bedreigde Stad: De maatschappelijke impact van COVID-19 op Rotterdam

Godfried Engbersen, Marianne van Bochhove, Jan de Boom, Jack Burgers, Gijs Custers, Özcan Erdem , André Krouwel, Jeroen van Lindert , Erik Snel, Marcel van Toorn, Paul van Wensveen, Toine Wentink

Research output: Book / ReportReportAcademic

274 Downloads (Pure)

Abstract

Dit rapport behandelt de maatschappelijke impact van COVID-19 op de stad Rotterdam waarbij ook vergelijkingen worden gemaakt met landelijke gegevens. Het is gebaseerd op gegevens die in de periode 3 april 2020-13 april 2020, kort na de lockdown, zijn verzameld. Daarbij wordt aandacht besteed aan de sociaaleconomische, sociaalpsychologische en sociale gevolgen van COVID-19.
Het gaat om een eerste meting. Het is de bedoeling om de maatschappelijke impact in de tijd te volgen zodat nader inzicht kan worden verkregen in thema’s als werk- en inkomensverlies, zorgmijding, angsten en stress, onderlinge solidariteit, sociale verhoudingen in buurten, vertrouwen van bewoners in elkaar, gezondheidszorg en overheid. Het is van belang om deze inzichten mee te nemen bij de afschaling van maatregelen die in de komende periode vorm gaat krijgen.
Original languageDutch
Place of PublicationRotterdam
PublisherRISBO
Commissioning bodyGemeente Rotterdam
Number of pages96
ISBN (Print)9789075289404
Publication statusPublished - 28 Apr 2020

Cite this