De centrale overheid langs de meetlat

A.S.C. Faber, G. Budding

Research output: Contribution to JournalArticleProfessional

Abstract

De Open Budget Index is een benchmark die centrale overheden van meer dan honderd landen analyseert en rangschikt. Nederland neemt echter geen deel hieraan. Met dit artikel brengen we hier verandering in, en leggen we de rijksoverheid langs deze internationale meetlat. Uit ons onderzoek blijkt dat de Nederlandse rijksoverheid met haar begrotings- en verantwoordingscyclus in deze index op plaats 13 staat, en daarmee tot de internationale subtop behoort. In dit artikelen bespreken we op welke vlakken Nederland hoog scoort, maar ook waar verbetering mogelijk is.
Original languageDutch
Pages (from-to)4-11
Number of pages8
JournalTPC. Tijdschrift voor public governance audit & control
Volume16
Issue number1
Publication statusPublished - 15 Feb 2018

Cite this

@article{951c456f175d49b5beadfcc5aa636acd,
title = "De centrale overheid langs de meetlat",
abstract = "De Open Budget Index is een benchmark die centrale overheden van meer dan honderd landen analyseert en rangschikt. Nederland neemt echter geen deel hieraan. Met dit artikel brengen we hier verandering in, en leggen we de rijksoverheid langs deze internationale meetlat. Uit ons onderzoek blijkt dat de Nederlandse rijksoverheid met haar begrotings- en verantwoordingscyclus in deze index op plaats 13 staat, en daarmee tot de internationale subtop behoort. In dit artikelen bespreken we op welke vlakken Nederland hoog scoort, maar ook waar verbetering mogelijk is.",
author = "A.S.C. Faber and G. Budding",
year = "2018",
month = "2",
day = "15",
language = "Dutch",
volume = "16",
pages = "4--11",
journal = "TPC. Tijdschrift voor public governance audit & control",
issn = "2211-7636",
number = "1",

}

De centrale overheid langs de meetlat. / Faber, A.S.C.; Budding, G.

In: TPC. Tijdschrift voor public governance audit & control, Vol. 16, No. 1, 15.02.2018, p. 4-11.

Research output: Contribution to JournalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - De centrale overheid langs de meetlat

AU - Faber, A.S.C.

AU - Budding, G.

PY - 2018/2/15

Y1 - 2018/2/15

N2 - De Open Budget Index is een benchmark die centrale overheden van meer dan honderd landen analyseert en rangschikt. Nederland neemt echter geen deel hieraan. Met dit artikel brengen we hier verandering in, en leggen we de rijksoverheid langs deze internationale meetlat. Uit ons onderzoek blijkt dat de Nederlandse rijksoverheid met haar begrotings- en verantwoordingscyclus in deze index op plaats 13 staat, en daarmee tot de internationale subtop behoort. In dit artikelen bespreken we op welke vlakken Nederland hoog scoort, maar ook waar verbetering mogelijk is.

AB - De Open Budget Index is een benchmark die centrale overheden van meer dan honderd landen analyseert en rangschikt. Nederland neemt echter geen deel hieraan. Met dit artikel brengen we hier verandering in, en leggen we de rijksoverheid langs deze internationale meetlat. Uit ons onderzoek blijkt dat de Nederlandse rijksoverheid met haar begrotings- en verantwoordingscyclus in deze index op plaats 13 staat, en daarmee tot de internationale subtop behoort. In dit artikelen bespreken we op welke vlakken Nederland hoog scoort, maar ook waar verbetering mogelijk is.

UR - http://www.tpconline.nl/inhoudsopgave-tpc1-%E2%80%93-2018

M3 - Article

VL - 16

SP - 4

EP - 11

JO - TPC. Tijdschrift voor public governance audit & control

JF - TPC. Tijdschrift voor public governance audit & control

SN - 2211-7636

IS - 1

ER -