De dansende dader: Veelzeggende experimenten

Translated title of the contribution: The Dancing Delinquent.: Telling experiments

Margot L. van Dobben, Fien Verkuijlen, Lidija Jovanovic, Maarten R. Stokhof, Lex L.M. Borst, Yara van Schaaik, Marieke A.H. van Thiel, Milly Willemsen, J.J. van der Kemp, P.J. van Koppen

Research output: Book / ReportBookProfessional

Abstract

Het was al donker toen vader en zoon hun hond uitlieten in een woonwijk in Breukelen. Zij zagen een vreemde man lopen, achtervolgden hem en belden 112. Even later vonden zij in de bosjes een vrouw die ernstig was mishandeld. Zij was er zo slecht aan toe, dat ze twee dagen later overleed. De vreemde man was de verdachte, de enige verdachte die serieus werd onderzocht. Hij kreeg een gevangenisstraf van vijftien jaar opgelegd. Al het bewijs in zijn strafzaak kent echter problemen, blijkt uit het onderzoek van het Project Gerede Twijfel. Waar sporen zouden moeten zijn, ontbreken ze. Waar het NFI helder zou moeten rapporteren, komen er misleidende rapporten. Waar onderzoek zou moeten worden gedaan naar andere scenario’s, blijft dat achterwege. De analyses en experimenten van het Project Gerede Twijfel leiden tot een nieuwe kijk op de zaak van De dansende dader.
Translated title of the contributionThe Dancing Delinquent.: Telling experiments
Original languageDutch
Place of PublicationDen Haag
PublisherBoom juridisch
Number of pages90
ISBN (Print)9789462368170
Publication statusPublished - 2018

Publication series

NameGerede Twijfel
PublisherBoom Juridisch

Keywords

  • gerede twijfel
  • onterechte veroordelingen
  • strafrecht
  • criminologie
  • rechtspsychology

Fingerprint

Dive into the research topics of 'The Dancing Delinquent. Telling experiments'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this