De DENK-stemmer: progressief én conservatief?

Floris Vermeulen, S.P. Otjes, A.P.M. Krouwel

Research output: Online publication or Non-textual formOnline publication or WebsiteProfessional

Abstract

Bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen boekte DENK ongekend goede resultaten in wijken met een hoge concentratie stemmers met een migratieachtergrond. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen zal daarom met meer dan normale belangstelling gekeken worden naar de resultaten van DENK in steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, waar de partij het politieke landschap op zijn kop kan zetten.
Maar hoewel de afgelopen tijd veel is gezegd en geschreven over DENK, is er nog weinig systematisch onderzoek gedaan naar de partij en haar achterban. Wat voor partij is DENK? Wie stemmen er op DENK? Wat zijn daarbij de belangrijkste beweegreden? Onlangs zijn er twee papers gepresenteerd op basis van grootschalige databestanden – Kieskompas, IPSOS en SCoRe – over het profiel van de DENK-stemmers.
Original languageDutch
Publication statusPublished - 22 Jan 2018

Cite this

Vermeulen, F. (Author), Otjes, S. P. (Author), & Krouwel, A. P. M. (Author). (2018). De DENK-stemmer: progressief én conservatief?. Online publication or Website, Retrieved from http://stukroodvlees.nl/denk-stemmer-progressief-en-conservatief/
Vermeulen, Floris (Author) ; Otjes, S.P. (Author) ; Krouwel, A.P.M. (Author). / De DENK-stemmer: progressief én conservatief?. [Online publication or Website].
@misc{8ca1cee813b14cc5900b0507e4c0d3c6,
title = "De DENK-stemmer: progressief {\'e}n conservatief?",
abstract = "Bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen boekte DENK ongekend goede resultaten in wijken met een hoge concentratie stemmers met een migratieachtergrond. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen zal daarom met meer dan normale belangstelling gekeken worden naar de resultaten van DENK in steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, waar de partij het politieke landschap op zijn kop kan zetten.Maar hoewel de afgelopen tijd veel is gezegd en geschreven over DENK, is er nog weinig systematisch onderzoek gedaan naar de partij en haar achterban. Wat voor partij is DENK? Wie stemmen er op DENK? Wat zijn daarbij de belangrijkste beweegreden? Onlangs zijn er twee papers gepresenteerd op basis van grootschalige databestanden – Kieskompas, IPSOS en SCoRe – over het profiel van de DENK-stemmers.",
author = "Floris Vermeulen and S.P. Otjes and A.P.M. Krouwel",
year = "2018",
month = "1",
day = "22",
language = "Dutch",

}

Vermeulen, F, Otjes, SP & Krouwel, APM, De DENK-stemmer: progressief én conservatief?, 2018, Online publication or Website.
De DENK-stemmer: progressief én conservatief? Vermeulen, Floris (Author); Otjes, S.P. (Author); Krouwel, A.P.M. (Author). 2018.

Research output: Online publication or Non-textual formOnline publication or WebsiteProfessional

TY - ADVS

T1 - De DENK-stemmer: progressief én conservatief?

AU - Vermeulen, Floris

AU - Otjes, S.P.

AU - Krouwel, A.P.M.

PY - 2018/1/22

Y1 - 2018/1/22

N2 - Bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen boekte DENK ongekend goede resultaten in wijken met een hoge concentratie stemmers met een migratieachtergrond. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen zal daarom met meer dan normale belangstelling gekeken worden naar de resultaten van DENK in steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, waar de partij het politieke landschap op zijn kop kan zetten.Maar hoewel de afgelopen tijd veel is gezegd en geschreven over DENK, is er nog weinig systematisch onderzoek gedaan naar de partij en haar achterban. Wat voor partij is DENK? Wie stemmen er op DENK? Wat zijn daarbij de belangrijkste beweegreden? Onlangs zijn er twee papers gepresenteerd op basis van grootschalige databestanden – Kieskompas, IPSOS en SCoRe – over het profiel van de DENK-stemmers.

AB - Bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen boekte DENK ongekend goede resultaten in wijken met een hoge concentratie stemmers met een migratieachtergrond. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen zal daarom met meer dan normale belangstelling gekeken worden naar de resultaten van DENK in steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, waar de partij het politieke landschap op zijn kop kan zetten.Maar hoewel de afgelopen tijd veel is gezegd en geschreven over DENK, is er nog weinig systematisch onderzoek gedaan naar de partij en haar achterban. Wat voor partij is DENK? Wie stemmen er op DENK? Wat zijn daarbij de belangrijkste beweegreden? Onlangs zijn er twee papers gepresenteerd op basis van grootschalige databestanden – Kieskompas, IPSOS en SCoRe – over het profiel van de DENK-stemmers.

M3 - Online publication or Website

ER -

Vermeulen F (Author), Otjes SP (Author), Krouwel APM (Author). De DENK-stemmer: progressief én conservatief? 2018.