De Dienstenwet en het algemeen bestuursrecht. Een ménage à trois!

Research output: Contribution to JournalArticleAcademicpeer-review

Abstract

Dat de Europese Dienstenrichtlijn grote gevolgen heeft voor ons nationale bestuursrecht, staat buiten kijf. In deze bijdrage gaat de auteur in op de driehoeksverhouding die bestaat tussen de richtlijn, de Dienstenwet en de Awb, ten aanzien van de elektronische afwikkeling van vergunningaanvragen en de te volgen besluitvormingsprocedure. Zij wijst op een aantal spanningen die thans bestaan tussen de Awb en de richtlijn en gaat in op de vraag hoe deze kunnen worden opgelost. Daarnaast bepleit zij dat zou moeten worden bekeken in hoeverre bepalingen uit de Dienstenwet, met name aangaande het elektronisch verkeer, zouden kunnen worden geïntegreerd in de Awb, mede gelet op de ontwikkelingen op het gebied van Europees (bestuurs)recht.
Original languageDutch
Pages (from-to)241-255
Number of pages14
JournalRegelMaat
Volume26
Issue number5
Publication statusPublished - 2011

Cite this

@article{b7cc3f1aafb040198305f4bbc3af6c67,
title = "De Dienstenwet en het algemeen bestuursrecht. Een m{\'e}nage {\`a} trois!",
abstract = "Dat de Europese Dienstenrichtlijn grote gevolgen heeft voor ons nationale bestuursrecht, staat buiten kijf. In deze bijdrage gaat de auteur in op de driehoeksverhouding die bestaat tussen de richtlijn, de Dienstenwet en de Awb, ten aanzien van de elektronische afwikkeling van vergunningaanvragen en de te volgen besluitvormingsprocedure. Zij wijst op een aantal spanningen die thans bestaan tussen de Awb en de richtlijn en gaat in op de vraag hoe deze kunnen worden opgelost. Daarnaast bepleit zij dat zou moeten worden bekeken in hoeverre bepalingen uit de Dienstenwet, met name aangaande het elektronisch verkeer, zouden kunnen worden ge{\"i}ntegreerd in de Awb, mede gelet op de ontwikkelingen op het gebied van Europees (bestuurs)recht.",
author = "M.R. Botman",
year = "2011",
language = "Dutch",
volume = "26",
pages = "241--255",
journal = "RegelMaat",
issn = "0920-055X",
publisher = "Boom Juridische Uitgevers",
number = "5",

}

De Dienstenwet en het algemeen bestuursrecht. Een ménage à trois! / Botman, M.R.

In: RegelMaat, Vol. 26, No. 5, 2011, p. 241-255.

Research output: Contribution to JournalArticleAcademicpeer-review

TY - JOUR

T1 - De Dienstenwet en het algemeen bestuursrecht. Een ménage à trois!

AU - Botman, M.R.

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Dat de Europese Dienstenrichtlijn grote gevolgen heeft voor ons nationale bestuursrecht, staat buiten kijf. In deze bijdrage gaat de auteur in op de driehoeksverhouding die bestaat tussen de richtlijn, de Dienstenwet en de Awb, ten aanzien van de elektronische afwikkeling van vergunningaanvragen en de te volgen besluitvormingsprocedure. Zij wijst op een aantal spanningen die thans bestaan tussen de Awb en de richtlijn en gaat in op de vraag hoe deze kunnen worden opgelost. Daarnaast bepleit zij dat zou moeten worden bekeken in hoeverre bepalingen uit de Dienstenwet, met name aangaande het elektronisch verkeer, zouden kunnen worden geïntegreerd in de Awb, mede gelet op de ontwikkelingen op het gebied van Europees (bestuurs)recht.

AB - Dat de Europese Dienstenrichtlijn grote gevolgen heeft voor ons nationale bestuursrecht, staat buiten kijf. In deze bijdrage gaat de auteur in op de driehoeksverhouding die bestaat tussen de richtlijn, de Dienstenwet en de Awb, ten aanzien van de elektronische afwikkeling van vergunningaanvragen en de te volgen besluitvormingsprocedure. Zij wijst op een aantal spanningen die thans bestaan tussen de Awb en de richtlijn en gaat in op de vraag hoe deze kunnen worden opgelost. Daarnaast bepleit zij dat zou moeten worden bekeken in hoeverre bepalingen uit de Dienstenwet, met name aangaande het elektronisch verkeer, zouden kunnen worden geïntegreerd in de Awb, mede gelet op de ontwikkelingen op het gebied van Europees (bestuurs)recht.

M3 - Article

VL - 26

SP - 241

EP - 255

JO - RegelMaat

JF - RegelMaat

SN - 0920-055X

IS - 5

ER -