De digitaliserende overheid en de beknelde burger: redding in zicht?

Research output: Contribution to JournalEditorialAcademic

Abstract

‘Burger mag niet in de knel komen door digitaliserende overheid.’ Aldus de titel van het persbericht dat de Raad van State uitbracht bij de publicatie van een spontaan advies over de effecten van digitalisering voor de rechtsstatelijke verhoudingen. Schrijnende en soms al bekende voorbeelden komen aan het licht van burgers die in de verdrukking zijn geraakt als gevolg van besluitvorming die geheel automatisch tot stand komt, maar met een verkeerd resultaat.
Original languageDutch
Article number143
JournalDe Gemeentestem
Volume2018
Issue number7479
Publication statusPublished - 7 Nov 2018

Cite this

@article{4e97e860a3264dd6a03c9fc7181f419b,
title = "De digitaliserende overheid en de beknelde burger: redding in zicht?",
abstract = "‘Burger mag niet in de knel komen door digitaliserende overheid.’ Aldus de titel van het persbericht dat de Raad van State uitbracht bij de publicatie van een spontaan advies over de effecten van digitalisering voor de rechtsstatelijke verhoudingen. Schrijnende en soms al bekende voorbeelden komen aan het licht van burgers die in de verdrukking zijn geraakt als gevolg van besluitvorming die geheel automatisch tot stand komt, maar met een verkeerd resultaat.",
author = "A.E. Schilder",
year = "2018",
month = "11",
day = "7",
language = "Dutch",
volume = "2018",
journal = "De Gemeentestem",
issn = "0165-7895",
publisher = "Wolters Kluwer",
number = "7479",

}

De digitaliserende overheid en de beknelde burger: redding in zicht? / Schilder, A.E.

In: De Gemeentestem, Vol. 2018, No. 7479, 143, 07.11.2018.

Research output: Contribution to JournalEditorialAcademic

TY - JOUR

T1 - De digitaliserende overheid en de beknelde burger: redding in zicht?

AU - Schilder, A.E.

PY - 2018/11/7

Y1 - 2018/11/7

N2 - ‘Burger mag niet in de knel komen door digitaliserende overheid.’ Aldus de titel van het persbericht dat de Raad van State uitbracht bij de publicatie van een spontaan advies over de effecten van digitalisering voor de rechtsstatelijke verhoudingen. Schrijnende en soms al bekende voorbeelden komen aan het licht van burgers die in de verdrukking zijn geraakt als gevolg van besluitvorming die geheel automatisch tot stand komt, maar met een verkeerd resultaat.

AB - ‘Burger mag niet in de knel komen door digitaliserende overheid.’ Aldus de titel van het persbericht dat de Raad van State uitbracht bij de publicatie van een spontaan advies over de effecten van digitalisering voor de rechtsstatelijke verhoudingen. Schrijnende en soms al bekende voorbeelden komen aan het licht van burgers die in de verdrukking zijn geraakt als gevolg van besluitvorming die geheel automatisch tot stand komt, maar met een verkeerd resultaat.

M3 - Editorial

VL - 2018

JO - De Gemeentestem

JF - De Gemeentestem

SN - 0165-7895

IS - 7479

M1 - 143

ER -