De Hoogezandse brand: Een tijdlijn als alibi. [The Hoogezand fire: A time line as alibi]

K. van den Doel, J. Tjebbes, K. Marouf, C. Edelman, W.M.E.H. Beijers, J.J. van der Kemp, P.J. van Koppen

Research output: Book / ReportBookAcademic

Abstract

Op woensdag 11 december 1996 werd Gonda vermoord. Daarna werd er brand gesticht. Van meet af aan was haar man Reinier de belangrijkste verdachte. Het duurde nog vele jaren voordat hij werd veroordeeld. In 2009 kreeg Reinier van het Hof Leeuwarden 15 jaar gevangenisstraf voor het vermoorden van zijn vrouw.

Altijd heeft Reinier ontkend dat hij Gonda vermoordde. In het Project Gerede Twijfel werd het bewijs waarop hij werd veroordeeld opnieuw minutieus onderzocht. De zaak blijkt anders in elkaar te steken dan het hof meende. Bij de zoektocht door het Project Gerede Twijfel werden er allerlei nieuwe ontdekkingen gedaan, kleine en grote. Zo blijkt de politie te zijn uitgegaan van onjuiste gegevens en blijkt een belangrijke getuige niet ondervraagd.
Original languageDutch
Place of PublicationDen Haag
PublisherBoom Juridische uitgevers
Number of pages113
ISBN (Print)9789462365582
Publication statusPublished - 2015

Publication series

NameGerede Twijfel

Cite this

van den Doel, K., Tjebbes, J., Marouf, K., Edelman, C., Beijers, W. M. E. H., van der Kemp, J. J., & van Koppen, P. J. (2015). De Hoogezandse brand: Een tijdlijn als alibi. [The Hoogezand fire: A time line as alibi]. (Gerede Twijfel). Den Haag: Boom Juridische uitgevers.
van den Doel, K. ; Tjebbes, J. ; Marouf, K. ; Edelman, C. ; Beijers, W.M.E.H. ; van der Kemp, J.J. ; van Koppen, P.J. / De Hoogezandse brand: Een tijdlijn als alibi. [The Hoogezand fire: A time line as alibi]. Den Haag : Boom Juridische uitgevers, 2015. 113 p. (Gerede Twijfel).
@book{442b1c7dc1174d3a92ee81111d490d29,
title = "De Hoogezandse brand: Een tijdlijn als alibi. [The Hoogezand fire: A time line as alibi]",
abstract = "Op woensdag 11 december 1996 werd Gonda vermoord. Daarna werd er brand gesticht. Van meet af aan was haar man Reinier de belangrijkste verdachte. Het duurde nog vele jaren voordat hij werd veroordeeld. In 2009 kreeg Reinier van het Hof Leeuwarden 15 jaar gevangenisstraf voor het vermoorden van zijn vrouw.Altijd heeft Reinier ontkend dat hij Gonda vermoordde. In het Project Gerede Twijfel werd het bewijs waarop hij werd veroordeeld opnieuw minutieus onderzocht. De zaak blijkt anders in elkaar te steken dan het hof meende. Bij de zoektocht door het Project Gerede Twijfel werden er allerlei nieuwe ontdekkingen gedaan, kleine en grote. Zo blijkt de politie te zijn uitgegaan van onjuiste gegevens en blijkt een belangrijke getuige niet ondervraagd.",
author = "{van den Doel}, K. and J. Tjebbes and K. Marouf and C. Edelman and W.M.E.H. Beijers and {van der Kemp}, J.J. and {van Koppen}, P.J.",
year = "2015",
language = "Dutch",
isbn = "9789462365582",
series = "Gerede Twijfel",
publisher = "Boom Juridische uitgevers",

}

van den Doel, K, Tjebbes, J, Marouf, K, Edelman, C, Beijers, WMEH, van der Kemp, JJ & van Koppen, PJ 2015, De Hoogezandse brand: Een tijdlijn als alibi. [The Hoogezand fire: A time line as alibi]. Gerede Twijfel, Boom Juridische uitgevers, Den Haag.

De Hoogezandse brand: Een tijdlijn als alibi. [The Hoogezand fire: A time line as alibi]. / van den Doel, K.; Tjebbes, J.; Marouf, K.; Edelman, C.; Beijers, W.M.E.H.; van der Kemp, J.J.; van Koppen, P.J.

Den Haag : Boom Juridische uitgevers, 2015. 113 p. (Gerede Twijfel).

Research output: Book / ReportBookAcademic

TY - BOOK

T1 - De Hoogezandse brand: Een tijdlijn als alibi. [The Hoogezand fire: A time line as alibi]

AU - van den Doel, K.

AU - Tjebbes, J.

AU - Marouf, K.

AU - Edelman, C.

AU - Beijers, W.M.E.H.

AU - van der Kemp, J.J.

AU - van Koppen, P.J.

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Op woensdag 11 december 1996 werd Gonda vermoord. Daarna werd er brand gesticht. Van meet af aan was haar man Reinier de belangrijkste verdachte. Het duurde nog vele jaren voordat hij werd veroordeeld. In 2009 kreeg Reinier van het Hof Leeuwarden 15 jaar gevangenisstraf voor het vermoorden van zijn vrouw.Altijd heeft Reinier ontkend dat hij Gonda vermoordde. In het Project Gerede Twijfel werd het bewijs waarop hij werd veroordeeld opnieuw minutieus onderzocht. De zaak blijkt anders in elkaar te steken dan het hof meende. Bij de zoektocht door het Project Gerede Twijfel werden er allerlei nieuwe ontdekkingen gedaan, kleine en grote. Zo blijkt de politie te zijn uitgegaan van onjuiste gegevens en blijkt een belangrijke getuige niet ondervraagd.

AB - Op woensdag 11 december 1996 werd Gonda vermoord. Daarna werd er brand gesticht. Van meet af aan was haar man Reinier de belangrijkste verdachte. Het duurde nog vele jaren voordat hij werd veroordeeld. In 2009 kreeg Reinier van het Hof Leeuwarden 15 jaar gevangenisstraf voor het vermoorden van zijn vrouw.Altijd heeft Reinier ontkend dat hij Gonda vermoordde. In het Project Gerede Twijfel werd het bewijs waarop hij werd veroordeeld opnieuw minutieus onderzocht. De zaak blijkt anders in elkaar te steken dan het hof meende. Bij de zoektocht door het Project Gerede Twijfel werden er allerlei nieuwe ontdekkingen gedaan, kleine en grote. Zo blijkt de politie te zijn uitgegaan van onjuiste gegevens en blijkt een belangrijke getuige niet ondervraagd.

M3 - Book

SN - 9789462365582

T3 - Gerede Twijfel

BT - De Hoogezandse brand: Een tijdlijn als alibi. [The Hoogezand fire: A time line as alibi]

PB - Boom Juridische uitgevers

CY - Den Haag

ER -

van den Doel K, Tjebbes J, Marouf K, Edelman C, Beijers WMEH, van der Kemp JJ et al. De Hoogezandse brand: Een tijdlijn als alibi. [The Hoogezand fire: A time line as alibi]. Den Haag: Boom Juridische uitgevers, 2015. 113 p. (Gerede Twijfel).