De onderkant van de arbeidsmarkt en actief arbeidsmarktbeleid in internationaal perspectief

P.W.C. Koning, E. Vogels, M. de Lange

Research output: Contribution to JournalArticleProfessional

Abstract

Sinds de start van de economische crisis is in zo goed als alle West-Europese landen de relatieve arbeidsmarktpositie van laagopgeleiden verzwakt. Kijken we naar Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, dan is de beleidsrespons hierop heel verschillend geweest. Maar er is ook een belangrijke overeenkomst: deze landen hebben niet zozeer hun heil gezocht in het conventionele arbeidsmarktinstrumentarium, zoals scholing en gesubsidieerde arbeid, maar in het financieel aantrekkelijker maken van werk aan de onderkant van de arbeidsmarkt.
Original languageEnglish
Pages (from-to)1-16
Number of pages16
JournalTPEdigitaal
Volume11
Issue number1
Publication statusPublished - 2017

Fingerprint

Huns

Cite this

@article{7ec9db91e4844148aec1bc102b8a9783,
title = "De onderkant van de arbeidsmarkt en actief arbeidsmarktbeleid in internationaal perspectief",
abstract = "Sinds de start van de economische crisis is in zo goed als alle West-Europese landen de relatieve arbeidsmarktpositie van laagopgeleiden verzwakt. Kijken we naar Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, dan is de beleidsrespons hierop heel verschillend geweest. Maar er is ook een belangrijke overeenkomst: deze landen hebben niet zozeer hun heil gezocht in het conventionele arbeidsmarktinstrumentarium, zoals scholing en gesubsidieerde arbeid, maar in het financieel aantrekkelijker maken van werk aan de onderkant van de arbeidsmarkt.",
author = "P.W.C. Koning and E. Vogels and {de Lange}, M.",
year = "2017",
language = "English",
volume = "11",
pages = "1--16",
journal = "TPEdigitaal",
issn = "1875-8797",
number = "1",

}

De onderkant van de arbeidsmarkt en actief arbeidsmarktbeleid in internationaal perspectief. / Koning, P.W.C.; Vogels, E.; de Lange, M.

In: TPEdigitaal, Vol. 11, No. 1, 2017, p. 1-16.

Research output: Contribution to JournalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - De onderkant van de arbeidsmarkt en actief arbeidsmarktbeleid in internationaal perspectief

AU - Koning, P.W.C.

AU - Vogels, E.

AU - de Lange, M.

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Sinds de start van de economische crisis is in zo goed als alle West-Europese landen de relatieve arbeidsmarktpositie van laagopgeleiden verzwakt. Kijken we naar Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, dan is de beleidsrespons hierop heel verschillend geweest. Maar er is ook een belangrijke overeenkomst: deze landen hebben niet zozeer hun heil gezocht in het conventionele arbeidsmarktinstrumentarium, zoals scholing en gesubsidieerde arbeid, maar in het financieel aantrekkelijker maken van werk aan de onderkant van de arbeidsmarkt.

AB - Sinds de start van de economische crisis is in zo goed als alle West-Europese landen de relatieve arbeidsmarktpositie van laagopgeleiden verzwakt. Kijken we naar Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, dan is de beleidsrespons hierop heel verschillend geweest. Maar er is ook een belangrijke overeenkomst: deze landen hebben niet zozeer hun heil gezocht in het conventionele arbeidsmarktinstrumentarium, zoals scholing en gesubsidieerde arbeid, maar in het financieel aantrekkelijker maken van werk aan de onderkant van de arbeidsmarkt.

M3 - Article

VL - 11

SP - 1

EP - 16

JO - TPEdigitaal

JF - TPEdigitaal

SN - 1875-8797

IS - 1

ER -