De rechter en de privacy van het slachtoffer: ervaringen van slachtoffers met de strafzitting

M. Malsch, N. Dijkman, J.B.J. van der Leij, A.J. Akkermans

Research output: Contribution to JournalArticleAcademic

Abstract

In dit artikel worden de uitkomsten besproken van een onderzoek naar hoe met de
privacy van slachtoffers van criminaliteit in de praktijk wordt omgegaan, welke beschermingsmaatregelen er zijn en hoe deze worden toegepast.1 De aandacht ligt in dit artikel op de zitting: wat zijn de ervaringen van slachtoffers met de zitting en hoe wordt er in het gerechtsgebouw met bescherming van hun privacy omgegaan? Wat zijn hun behoeften op dat punt? Wordt de regelgeving die is gericht op het beschermen van het slachtoffer goed nageleefd?
Original languageDutch
Pages (from-to)195-203
Number of pages9
JournalTrema
Volume2016
Publication statusPublished - 2016

Cite this

Malsch, M. ; Dijkman, N. ; van der Leij, J.B.J. ; Akkermans, A.J. / De rechter en de privacy van het slachtoffer: ervaringen van slachtoffers met de strafzitting. In: Trema. 2016 ; Vol. 2016. pp. 195-203.
@article{2b2c062acd6d4570ba1c9d8db19a339c,
title = "De rechter en de privacy van het slachtoffer: ervaringen van slachtoffers met de strafzitting",
abstract = "In dit artikel worden de uitkomsten besproken van een onderzoek naar hoe met deprivacy van slachtoffers van criminaliteit in de praktijk wordt omgegaan, welke beschermingsmaatregelen er zijn en hoe deze worden toegepast.1 De aandacht ligt in dit artikel op de zitting: wat zijn de ervaringen van slachtoffers met de zitting en hoe wordt er in het gerechtsgebouw met bescherming van hun privacy omgegaan? Wat zijn hun behoeften op dat punt? Wordt de regelgeving die is gericht op het beschermen van het slachtoffer goed nageleefd?",
author = "M. Malsch and N. Dijkman and {van der Leij}, J.B.J. and A.J. Akkermans",
year = "2016",
language = "Dutch",
volume = "2016",
pages = "195--203",
journal = "Trema",
issn = "0167-5478",
publisher = "Sdu uitgevers bv",

}

De rechter en de privacy van het slachtoffer: ervaringen van slachtoffers met de strafzitting. / Malsch, M.; Dijkman, N.; van der Leij, J.B.J.; Akkermans, A.J.

In: Trema, Vol. 2016, 2016, p. 195-203.

Research output: Contribution to JournalArticleAcademic

TY - JOUR

T1 - De rechter en de privacy van het slachtoffer: ervaringen van slachtoffers met de strafzitting

AU - Malsch, M.

AU - Dijkman, N.

AU - van der Leij, J.B.J.

AU - Akkermans, A.J.

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - In dit artikel worden de uitkomsten besproken van een onderzoek naar hoe met deprivacy van slachtoffers van criminaliteit in de praktijk wordt omgegaan, welke beschermingsmaatregelen er zijn en hoe deze worden toegepast.1 De aandacht ligt in dit artikel op de zitting: wat zijn de ervaringen van slachtoffers met de zitting en hoe wordt er in het gerechtsgebouw met bescherming van hun privacy omgegaan? Wat zijn hun behoeften op dat punt? Wordt de regelgeving die is gericht op het beschermen van het slachtoffer goed nageleefd?

AB - In dit artikel worden de uitkomsten besproken van een onderzoek naar hoe met deprivacy van slachtoffers van criminaliteit in de praktijk wordt omgegaan, welke beschermingsmaatregelen er zijn en hoe deze worden toegepast.1 De aandacht ligt in dit artikel op de zitting: wat zijn de ervaringen van slachtoffers met de zitting en hoe wordt er in het gerechtsgebouw met bescherming van hun privacy omgegaan? Wat zijn hun behoeften op dat punt? Wordt de regelgeving die is gericht op het beschermen van het slachtoffer goed nageleefd?

M3 - Article

VL - 2016

SP - 195

EP - 203

JO - Trema

JF - Trema

SN - 0167-5478

ER -