De WEB ontrafeld: Speciale uitgave ten behoeve van de Studiemiddagen WEB 2018

Research output: Book / ReportBookProfessional

Abstract

Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) heeft net als andere sectoren in het
onderwijs een eigen onderwijswet, namelijk de Wet educatie en
beroepsonderwijs (WEB). Hierin staan de belangrijkste bepalingen waar de mboinstellingen
zich in de dagelijkse onderwijspraktijk en in hun beleid aan te houden
hebben. Maar, omdat het geven en organiseren van beroepsonderwijs nu niet
direct iets is waar je een wetstekst bij pakt, vergeten we wel eens wat er eigenlijk
in deze WEB staat. Of we zijn door de veelheid van wetswijzigingen in de
afgelopen jaren het zicht op de inhoud van die wet wat kwijtgeraakt. Kortom,
redenen genoeg om eens een overzichtelijke toelichting op die wet te maken. En
wel in de vorm van een handzaam boekje, zodat er ook ouderwets in gebladerd
kan worden.
Original languageDutch
PublisherActis
Number of pages228
Publication statusPublished - 15 May 2018

Bibliographical note

Van mei t/m september 2018 organiseert Actis Seminars diverse studiemiddagen over de Wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB) op 10 verschillende locaties verspreid over Nederland. De studiemiddag wordt opnieuw geheel verzorgd door mevr. prof. dr. R. van Schoonhoven.

Cite this

@book{5c3811305dd841a794c9b7a3a127730a,
title = "De WEB ontrafeld: Speciale uitgave ten behoeve van de Studiemiddagen WEB 2018",
abstract = "Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) heeft net als andere sectoren in hetonderwijs een eigen onderwijswet, namelijk de Wet educatie enberoepsonderwijs (WEB). Hierin staan de belangrijkste bepalingen waar de mboinstellingenzich in de dagelijkse onderwijspraktijk en in hun beleid aan te houdenhebben. Maar, omdat het geven en organiseren van beroepsonderwijs nu nietdirect iets is waar je een wetstekst bij pakt, vergeten we wel eens wat er eigenlijkin deze WEB staat. Of we zijn door de veelheid van wetswijzigingen in deafgelopen jaren het zicht op de inhoud van die wet wat kwijtgeraakt. Kortom,redenen genoeg om eens een overzichtelijke toelichting op die wet te maken. Enwel in de vorm van een handzaam boekje, zodat er ook ouderwets in gebladerdkan worden.",
author = "{van Schoonhoven}, R.",
note = "Van mei t/m september 2018 organiseert Actis Seminars diverse studiemiddagen over de Wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB) op 10 verschillende locaties verspreid over Nederland. De studiemiddag wordt opnieuw geheel verzorgd door mevr. prof. dr. R. van Schoonhoven.",
year = "2018",
month = "5",
day = "15",
language = "Dutch",
publisher = "Actis",

}

De WEB ontrafeld : Speciale uitgave ten behoeve van de Studiemiddagen WEB 2018. / van Schoonhoven, R.

Actis, 2018. 228 p.

Research output: Book / ReportBookProfessional

TY - BOOK

T1 - De WEB ontrafeld

T2 - Speciale uitgave ten behoeve van de Studiemiddagen WEB 2018

AU - van Schoonhoven, R.

N1 - Van mei t/m september 2018 organiseert Actis Seminars diverse studiemiddagen over de Wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB) op 10 verschillende locaties verspreid over Nederland. De studiemiddag wordt opnieuw geheel verzorgd door mevr. prof. dr. R. van Schoonhoven.

PY - 2018/5/15

Y1 - 2018/5/15

N2 - Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) heeft net als andere sectoren in hetonderwijs een eigen onderwijswet, namelijk de Wet educatie enberoepsonderwijs (WEB). Hierin staan de belangrijkste bepalingen waar de mboinstellingenzich in de dagelijkse onderwijspraktijk en in hun beleid aan te houdenhebben. Maar, omdat het geven en organiseren van beroepsonderwijs nu nietdirect iets is waar je een wetstekst bij pakt, vergeten we wel eens wat er eigenlijkin deze WEB staat. Of we zijn door de veelheid van wetswijzigingen in deafgelopen jaren het zicht op de inhoud van die wet wat kwijtgeraakt. Kortom,redenen genoeg om eens een overzichtelijke toelichting op die wet te maken. Enwel in de vorm van een handzaam boekje, zodat er ook ouderwets in gebladerdkan worden.

AB - Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) heeft net als andere sectoren in hetonderwijs een eigen onderwijswet, namelijk de Wet educatie enberoepsonderwijs (WEB). Hierin staan de belangrijkste bepalingen waar de mboinstellingenzich in de dagelijkse onderwijspraktijk en in hun beleid aan te houdenhebben. Maar, omdat het geven en organiseren van beroepsonderwijs nu nietdirect iets is waar je een wetstekst bij pakt, vergeten we wel eens wat er eigenlijkin deze WEB staat. Of we zijn door de veelheid van wetswijzigingen in deafgelopen jaren het zicht op de inhoud van die wet wat kwijtgeraakt. Kortom,redenen genoeg om eens een overzichtelijke toelichting op die wet te maken. Enwel in de vorm van een handzaam boekje, zodat er ook ouderwets in gebladerdkan worden.

UR - http://www.webcursus.eventassist.nl/pages/1

M3 - Book

BT - De WEB ontrafeld

PB - Actis

ER -