Doeltaal Leertaal: Over bibberen aan de rand van het taalbad en docenten-taalbewustzijn

Research output: Contribution to JournalArticleProfessional

Abstract

Een goede taalles kenmerkt zich natuurlijk door het gebruik van de doeltaal. Toch? Iedereen vermoedt het, maar in veel lessen moderne vreemde talen is het bepaald geen gemeengoed. En waar het dat wel is, bijvoorbeeld in het tweetalig onderwijs, zijn docenten zich vaak maar beperkt bewust van didactische eisen aan hun taalinzet. In deze bijdrage wordt de achtergrond van verantwoord doeltaalgebruik belicht en worden er didactische handreikingen gedaan voor een effectieve inzet van de doeltaal.
Original languageDutch
Pages (from-to)36-39
Number of pages4
JournalLevende Talen Tijdschrift
VolumeSpecial Issue - Vakdidactisch Onderzoek
Publication statusPublished - 1 Jun 2018

Cite this

@article{6ea7cfc5bdb34fb2ac5cf2dae0ee9906,
title = "Doeltaal Leertaal: Over bibberen aan de rand van het taalbad en docenten-taalbewustzijn",
abstract = "Een goede taalles kenmerkt zich natuurlijk door het gebruik van de doeltaal. Toch? Iedereen vermoedt het, maar in veel lessen moderne vreemde talen is het bepaald geen gemeengoed. En waar het dat wel is, bijvoorbeeld in het tweetalig onderwijs, zijn docenten zich vaak maar beperkt bewust van didactische eisen aan hun taalinzet. In deze bijdrage wordt de achtergrond van verantwoord doeltaalgebruik belicht en worden er didactische handreikingen gedaan voor een effectieve inzet van de doeltaal.",
author = "S. Donszelmann",
year = "2018",
month = "6",
day = "1",
language = "Dutch",
volume = "Special Issue - Vakdidactisch Onderzoek",
pages = "36--39",
journal = "Levende Talen Tijdschrift",
issn = "1566-2713",

}

Doeltaal Leertaal : Over bibberen aan de rand van het taalbad en docenten-taalbewustzijn. / Donszelmann, S.

In: Levende Talen Tijdschrift, Vol. Special Issue - Vakdidactisch Onderzoek, 01.06.2018, p. 36-39.

Research output: Contribution to JournalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Doeltaal Leertaal

T2 - Over bibberen aan de rand van het taalbad en docenten-taalbewustzijn

AU - Donszelmann, S.

PY - 2018/6/1

Y1 - 2018/6/1

N2 - Een goede taalles kenmerkt zich natuurlijk door het gebruik van de doeltaal. Toch? Iedereen vermoedt het, maar in veel lessen moderne vreemde talen is het bepaald geen gemeengoed. En waar het dat wel is, bijvoorbeeld in het tweetalig onderwijs, zijn docenten zich vaak maar beperkt bewust van didactische eisen aan hun taalinzet. In deze bijdrage wordt de achtergrond van verantwoord doeltaalgebruik belicht en worden er didactische handreikingen gedaan voor een effectieve inzet van de doeltaal.

AB - Een goede taalles kenmerkt zich natuurlijk door het gebruik van de doeltaal. Toch? Iedereen vermoedt het, maar in veel lessen moderne vreemde talen is het bepaald geen gemeengoed. En waar het dat wel is, bijvoorbeeld in het tweetalig onderwijs, zijn docenten zich vaak maar beperkt bewust van didactische eisen aan hun taalinzet. In deze bijdrage wordt de achtergrond van verantwoord doeltaalgebruik belicht en worden er didactische handreikingen gedaan voor een effectieve inzet van de doeltaal.

M3 - Article

VL - Special Issue - Vakdidactisch Onderzoek

SP - 36

EP - 39

JO - Levende Talen Tijdschrift

JF - Levende Talen Tijdschrift

SN - 1566-2713

ER -