Economische schade van natuurrampen en lessen voor klimaatadaptatie

Research output: Contribution to JournalArticleProfessional

Abstract

De afgelopen decennia zijn wereldwijd de door natuurrampen veroorzaakte economische schades significant toegenomen. Het is de verwachting dat natuurramprisico’s in de toekomst verder zullen stijgen vanwege de klimaatverandering, bevolkingstoename en economische groei. Wat is er bekend over de economische gevolgen van natuurrampen, en welke lessen kunnen we hieruit trekken om de gevolgen van die rampen te beperken en te temperen?
Original languageEnglish
Pages (from-to)104-107
Number of pages4
JournalEconomisch Statistische Berichten
Volume103
Issue number4759
Publication statusPublished - 2018

Cite this

@article{3bf52449327b4aed8a15cb1ea46f63a9,
title = "Economische schade van natuurrampen en lessen voor klimaatadaptatie",
abstract = "De afgelopen decennia zijn wereldwijd de door natuurrampen veroorzaakte economische schades significant toegenomen. Het is de verwachting dat natuurramprisico’s in de toekomst verder zullen stijgen vanwege de klimaatverandering, bevolkingstoename en economische groei. Wat is er bekend over de economische gevolgen van natuurrampen, en welke lessen kunnen we hieruit trekken om de gevolgen van die rampen te beperken en te temperen?",
author = "W.J.W. Botzen",
year = "2018",
language = "English",
volume = "103",
pages = "104--107",
journal = "Economisch Statistische Berichten",
issn = "0013-0583",
number = "4759",

}

Economische schade van natuurrampen en lessen voor klimaatadaptatie. / Botzen, W.J.W.

In: Economisch Statistische Berichten, Vol. 103, No. 4759, 2018, p. 104-107.

Research output: Contribution to JournalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Economische schade van natuurrampen en lessen voor klimaatadaptatie

AU - Botzen, W.J.W.

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - De afgelopen decennia zijn wereldwijd de door natuurrampen veroorzaakte economische schades significant toegenomen. Het is de verwachting dat natuurramprisico’s in de toekomst verder zullen stijgen vanwege de klimaatverandering, bevolkingstoename en economische groei. Wat is er bekend over de economische gevolgen van natuurrampen, en welke lessen kunnen we hieruit trekken om de gevolgen van die rampen te beperken en te temperen?

AB - De afgelopen decennia zijn wereldwijd de door natuurrampen veroorzaakte economische schades significant toegenomen. Het is de verwachting dat natuurramprisico’s in de toekomst verder zullen stijgen vanwege de klimaatverandering, bevolkingstoename en economische groei. Wat is er bekend over de economische gevolgen van natuurrampen, en welke lessen kunnen we hieruit trekken om de gevolgen van die rampen te beperken en te temperen?

M3 - Article

VL - 103

SP - 104

EP - 107

JO - Economisch Statistische Berichten

JF - Economisch Statistische Berichten

SN - 0013-0583

IS - 4759

ER -