Een beroepsbeeld voor de leraar: handvat voor loopbaan- en ontwikkelpaden

J. Dengerink, Marco Snoek, Bas de Wit, Sabine van Eldik, Willem van der Wolk, Nienke Wirtz

Research output: Chapter in Book / Report / Conference proceedingChapterProfessional

Abstract

Deze bijdrage is gebaseerd op de notitie Een beroepsbeeld voor de leraar:
over ontwikkelrichtingen en groei van leraren in het voortgezet onderwijs (zie
www.beroepsbeeldvoordeleraar.nl). Deze notitie is het resultaat van een aantal
bijeenkomsten met betrokkenen bij het voortgezet onderwijs: leraren, studenten,
lerarenopleiders, schoolbestuurders, schoolleiders en beleidsondersteuners. In
dit artikel is de aanname dat het geschetste beroepsbeeld niet alleen toepasbaar
is in het voortgezet onderwijs, maar ook in het primair onderwijs en het mbo.
Gesprekken met leraren en andere vertegenwoordigers uit die sectoren
bevestigen ons in die aanname.
Original languageDutch
Title of host publicationOnderwijs aan het Werk - 2018
Subtitle of host publicationAnalyses, feiten en visies over werken in het onderwijs
EditorsFrank Cörvers, Marc Van der Meer
Place of PublicationDen Haag
PublisherCAOP
ChapterII-5
Pages197-209
Number of pages13
Volume2018
Edition47
ISBN (Print)9789490171193
Publication statusPublished - 2018

Keywords

  • beroepsbeeld; professionele ontwikkeling; leraren

Cite this

Dengerink, J., Snoek, M., de Wit, B., van Eldik, S., van der Wolk, W., & Wirtz, N. (2018). Een beroepsbeeld voor de leraar: handvat voor loopbaan- en ontwikkelpaden. In F. Cörvers, & M. Van der Meer (Eds.), Onderwijs aan het Werk - 2018: Analyses, feiten en visies over werken in het onderwijs (47 ed., Vol. 2018, pp. 197-209). Den Haag: CAOP.
Dengerink, J. ; Snoek, Marco ; de Wit, Bas ; van Eldik, Sabine ; van der Wolk, Willem ; Wirtz, Nienke. / Een beroepsbeeld voor de leraar: handvat voor loopbaan- en ontwikkelpaden. Onderwijs aan het Werk - 2018: Analyses, feiten en visies over werken in het onderwijs. editor / Frank Cörvers ; Marc Van der Meer. Vol. 2018 47. ed. Den Haag : CAOP, 2018. pp. 197-209
@inbook{4c126fe97a4c4f96b55f137d53475244,
title = "Een beroepsbeeld voor de leraar: handvat voor loopbaan- en ontwikkelpaden",
abstract = "Deze bijdrage is gebaseerd op de notitie Een beroepsbeeld voor de leraar:over ontwikkelrichtingen en groei van leraren in het voortgezet onderwijs (ziewww.beroepsbeeldvoordeleraar.nl). Deze notitie is het resultaat van een aantalbijeenkomsten met betrokkenen bij het voortgezet onderwijs: leraren, studenten,lerarenopleiders, schoolbestuurders, schoolleiders en beleidsondersteuners. Indit artikel is de aanname dat het geschetste beroepsbeeld niet alleen toepasbaaris in het voortgezet onderwijs, maar ook in het primair onderwijs en het mbo.Gesprekken met leraren en andere vertegenwoordigers uit die sectorenbevestigen ons in die aanname.",
keywords = "beroepsbeeld; professionele ontwikkeling; leraren",
author = "J. Dengerink and Marco Snoek and {de Wit}, Bas and {van Eldik}, Sabine and {van der Wolk}, Willem and Nienke Wirtz",
year = "2018",
language = "Dutch",
isbn = "9789490171193",
volume = "2018",
pages = "197--209",
editor = "Frank C{\"o}rvers and {Van der Meer}, Marc",
booktitle = "Onderwijs aan het Werk - 2018",
publisher = "CAOP",
edition = "47",

}

Dengerink, J, Snoek, M, de Wit, B, van Eldik, S, van der Wolk, W & Wirtz, N 2018, Een beroepsbeeld voor de leraar: handvat voor loopbaan- en ontwikkelpaden. in F Cörvers & M Van der Meer (eds), Onderwijs aan het Werk - 2018: Analyses, feiten en visies over werken in het onderwijs. 47 edn, vol. 2018, CAOP, Den Haag, pp. 197-209.

Een beroepsbeeld voor de leraar: handvat voor loopbaan- en ontwikkelpaden. / Dengerink, J.; Snoek, Marco; de Wit, Bas; van Eldik, Sabine; van der Wolk, Willem; Wirtz, Nienke.

Onderwijs aan het Werk - 2018: Analyses, feiten en visies over werken in het onderwijs. ed. / Frank Cörvers; Marc Van der Meer. Vol. 2018 47. ed. Den Haag : CAOP, 2018. p. 197-209.

Research output: Chapter in Book / Report / Conference proceedingChapterProfessional

TY - CHAP

T1 - Een beroepsbeeld voor de leraar: handvat voor loopbaan- en ontwikkelpaden

AU - Dengerink, J.

AU - Snoek, Marco

AU - de Wit, Bas

AU - van Eldik, Sabine

AU - van der Wolk, Willem

AU - Wirtz, Nienke

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Deze bijdrage is gebaseerd op de notitie Een beroepsbeeld voor de leraar:over ontwikkelrichtingen en groei van leraren in het voortgezet onderwijs (ziewww.beroepsbeeldvoordeleraar.nl). Deze notitie is het resultaat van een aantalbijeenkomsten met betrokkenen bij het voortgezet onderwijs: leraren, studenten,lerarenopleiders, schoolbestuurders, schoolleiders en beleidsondersteuners. Indit artikel is de aanname dat het geschetste beroepsbeeld niet alleen toepasbaaris in het voortgezet onderwijs, maar ook in het primair onderwijs en het mbo.Gesprekken met leraren en andere vertegenwoordigers uit die sectorenbevestigen ons in die aanname.

AB - Deze bijdrage is gebaseerd op de notitie Een beroepsbeeld voor de leraar:over ontwikkelrichtingen en groei van leraren in het voortgezet onderwijs (ziewww.beroepsbeeldvoordeleraar.nl). Deze notitie is het resultaat van een aantalbijeenkomsten met betrokkenen bij het voortgezet onderwijs: leraren, studenten,lerarenopleiders, schoolbestuurders, schoolleiders en beleidsondersteuners. Indit artikel is de aanname dat het geschetste beroepsbeeld niet alleen toepasbaaris in het voortgezet onderwijs, maar ook in het primair onderwijs en het mbo.Gesprekken met leraren en andere vertegenwoordigers uit die sectorenbevestigen ons in die aanname.

KW - beroepsbeeld; professionele ontwikkeling; leraren

M3 - Chapter

SN - 9789490171193

VL - 2018

SP - 197

EP - 209

BT - Onderwijs aan het Werk - 2018

A2 - Cörvers, Frank

A2 - Van der Meer, Marc

PB - CAOP

CY - Den Haag

ER -

Dengerink J, Snoek M, de Wit B, van Eldik S, van der Wolk W, Wirtz N. Een beroepsbeeld voor de leraar: handvat voor loopbaan- en ontwikkelpaden. In Cörvers F, Van der Meer M, editors, Onderwijs aan het Werk - 2018: Analyses, feiten en visies over werken in het onderwijs. 47 ed. Vol. 2018. Den Haag: CAOP. 2018. p. 197-209