Effects of online Vote Advice Applications

André Krouwel, Bregje Holleman, Naomi Kamoen, Jasper van de Pol, Claes de Vreese

Research output: Chapter in Book / Report / Conference proceedingChapterProfessional

Abstract

Verkiezingen dwingen kiezers om een keus te maken, en in het digitale
tijdperk zijn stemhulpen voor veel kiezers onmisbaar geworden.
Wetenschappers André Krouwel, Bregje Holleman, Naomi Kamoen, Jasper
van de Pol en Claes de Vreese beschrijven de invloed van stemhulpen op
het gedrag van kiezers en zien veel positieve effecten. Na hun bijdrage
laten we griffier Bob Roelofs aan het woord: hij wijst erop dat stemhulpen in
principe alleen naar beloften en standpunten kijken, terwijl je als kiezer ook
daadwerkelijk stemgedrag van partijen zou willen meewegen bij je oordeel.
Hij heeft een oplossing… En ook Bas en Olivier de Gaay Fortman reageren,
met een meer principieel en rechtsstatelijk bezwaar tegen het gebruik van
online stemhulpen.
Translated title of the contributionEffects of online Vote Advice Applications
Original languageDutch
Title of host publicationJaarboek Griffiers 2018
EditorsKlaartje Peters
Chapter4
Pages19-28
Number of pages9
Publication statusPublished - 2018

Fingerprint

voter

Cite this

Krouwel, A., Holleman, B., Kamoen, N., van de Pol, J., & de Vreese, C. (2018). Effecten van online stemhulpen. In K. Peters (Ed.), Jaarboek Griffiers 2018 (pp. 19-28)
Krouwel, André ; Holleman, Bregje ; Kamoen, Naomi ; van de Pol, Jasper ; de Vreese, Claes. / Effecten van online stemhulpen. Jaarboek Griffiers 2018. editor / Klaartje Peters. 2018. pp. 19-28
@inbook{2e1d5d839ca641648bd570ed45d31dd4,
title = "Effecten van online stemhulpen",
abstract = "Verkiezingen dwingen kiezers om een keus te maken, en in het digitaletijdperk zijn stemhulpen voor veel kiezers onmisbaar geworden.Wetenschappers Andr{\'e} Krouwel, Bregje Holleman, Naomi Kamoen, Jaspervan de Pol en Claes de Vreese beschrijven de invloed van stemhulpen ophet gedrag van kiezers en zien veel positieve effecten. Na hun bijdragelaten we griffier Bob Roelofs aan het woord: hij wijst erop dat stemhulpen inprincipe alleen naar beloften en standpunten kijken, terwijl je als kiezer ookdaadwerkelijk stemgedrag van partijen zou willen meewegen bij je oordeel.Hij heeft een oplossing… En ook Bas en Olivier de Gaay Fortman reageren,met een meer principieel en rechtsstatelijk bezwaar tegen het gebruik vanonline stemhulpen.",
author = "Andr{\'e} Krouwel and Bregje Holleman and Naomi Kamoen and {van de Pol}, Jasper and {de Vreese}, Claes",
year = "2018",
language = "Dutch",
pages = "19--28",
editor = "Klaartje Peters",
booktitle = "Jaarboek Griffiers 2018",

}

Krouwel, A, Holleman, B, Kamoen, N, van de Pol, J & de Vreese, C 2018, Effecten van online stemhulpen. in K Peters (ed.), Jaarboek Griffiers 2018. pp. 19-28.

Effecten van online stemhulpen. / Krouwel, André; Holleman, Bregje; Kamoen, Naomi; van de Pol, Jasper; de Vreese, Claes.

Jaarboek Griffiers 2018. ed. / Klaartje Peters. 2018. p. 19-28.

Research output: Chapter in Book / Report / Conference proceedingChapterProfessional

TY - CHAP

T1 - Effecten van online stemhulpen

AU - Krouwel, André

AU - Holleman, Bregje

AU - Kamoen, Naomi

AU - van de Pol, Jasper

AU - de Vreese, Claes

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Verkiezingen dwingen kiezers om een keus te maken, en in het digitaletijdperk zijn stemhulpen voor veel kiezers onmisbaar geworden.Wetenschappers André Krouwel, Bregje Holleman, Naomi Kamoen, Jaspervan de Pol en Claes de Vreese beschrijven de invloed van stemhulpen ophet gedrag van kiezers en zien veel positieve effecten. Na hun bijdragelaten we griffier Bob Roelofs aan het woord: hij wijst erop dat stemhulpen inprincipe alleen naar beloften en standpunten kijken, terwijl je als kiezer ookdaadwerkelijk stemgedrag van partijen zou willen meewegen bij je oordeel.Hij heeft een oplossing… En ook Bas en Olivier de Gaay Fortman reageren,met een meer principieel en rechtsstatelijk bezwaar tegen het gebruik vanonline stemhulpen.

AB - Verkiezingen dwingen kiezers om een keus te maken, en in het digitaletijdperk zijn stemhulpen voor veel kiezers onmisbaar geworden.Wetenschappers André Krouwel, Bregje Holleman, Naomi Kamoen, Jaspervan de Pol en Claes de Vreese beschrijven de invloed van stemhulpen ophet gedrag van kiezers en zien veel positieve effecten. Na hun bijdragelaten we griffier Bob Roelofs aan het woord: hij wijst erop dat stemhulpen inprincipe alleen naar beloften en standpunten kijken, terwijl je als kiezer ookdaadwerkelijk stemgedrag van partijen zou willen meewegen bij je oordeel.Hij heeft een oplossing… En ook Bas en Olivier de Gaay Fortman reageren,met een meer principieel en rechtsstatelijk bezwaar tegen het gebruik vanonline stemhulpen.

M3 - Chapter

SP - 19

EP - 28

BT - Jaarboek Griffiers 2018

A2 - Peters, Klaartje

ER -

Krouwel A, Holleman B, Kamoen N, van de Pol J, de Vreese C. Effecten van online stemhulpen. In Peters K, editor, Jaarboek Griffiers 2018. 2018. p. 19-28