'En, heeft u al een claim ingediend voor schadevergoeding?'

Research output: Contribution to JournalArticleAcademic

Abstract

Taal kan niet alleen het vehikel zijn voor verhulde machtsuitoefening, zoals in Orwells newspeak, politieke beleidstaal en de onzintaal van managers. Taal kan ook een vehikel zijn voor heersende opvattingen en gevestigde vooroordelen. Vaak is dat nog meer impliciet dan bij machtsuitoefening, en zijn de effecten lastiger te ontwaren. Iets dergelijks is aan de hand met het woord ‘schadevergoeding’.
Original languageDutch
Pages (from-to)30-31
Number of pages2
JournalTijdschrift Conflicthantering
Volume2015
Issue number3
Publication statusPublished - 2015

Cite this

@article{70a60d056b374fff9bca4cf30363fa1d,
title = "'En, heeft u al een claim ingediend voor schadevergoeding?'",
abstract = "Taal kan niet alleen het vehikel zijn voor verhulde machtsuitoefening, zoals in Orwells newspeak, politieke beleidstaal en de onzintaal van managers. Taal kan ook een vehikel zijn voor heersende opvattingen en gevestigde vooroordelen. Vaak is dat nog meer impliciet dan bij machtsuitoefening, en zijn de effecten lastiger te ontwaren. Iets dergelijks is aan de hand met het woord ‘schadevergoeding’.",
author = "A.J. Akkermans",
year = "2015",
language = "Dutch",
volume = "2015",
pages = "30--31",
journal = "Tijdschrift Conflicthantering",
issn = "1872-0765",
number = "3",

}

'En, heeft u al een claim ingediend voor schadevergoeding?'. / Akkermans, A.J.

In: Tijdschrift Conflicthantering, Vol. 2015, No. 3, 2015, p. 30-31.

Research output: Contribution to JournalArticleAcademic

TY - JOUR

T1 - 'En, heeft u al een claim ingediend voor schadevergoeding?'

AU - Akkermans, A.J.

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Taal kan niet alleen het vehikel zijn voor verhulde machtsuitoefening, zoals in Orwells newspeak, politieke beleidstaal en de onzintaal van managers. Taal kan ook een vehikel zijn voor heersende opvattingen en gevestigde vooroordelen. Vaak is dat nog meer impliciet dan bij machtsuitoefening, en zijn de effecten lastiger te ontwaren. Iets dergelijks is aan de hand met het woord ‘schadevergoeding’.

AB - Taal kan niet alleen het vehikel zijn voor verhulde machtsuitoefening, zoals in Orwells newspeak, politieke beleidstaal en de onzintaal van managers. Taal kan ook een vehikel zijn voor heersende opvattingen en gevestigde vooroordelen. Vaak is dat nog meer impliciet dan bij machtsuitoefening, en zijn de effecten lastiger te ontwaren. Iets dergelijks is aan de hand met het woord ‘schadevergoeding’.

M3 - Article

VL - 2015

SP - 30

EP - 31

JO - Tijdschrift Conflicthantering

JF - Tijdschrift Conflicthantering

SN - 1872-0765

IS - 3

ER -