Epiloog

Research output: Chapter in Book / Report / Conference proceedingChapterAcademicpeer-review

Abstract

Actuele grondslagen van het bewegingsonderwijs is de ambitieuze titel van een
veelomvattend boek, waarin hedendaags onderzoek wordt verbonden aan een lange traditie van denken over het bewegingsonderwijs. Het boek is veelzijdig door de brede thematiek en de keuze van auteurs. Ondanks deze diversiteit is een duidelijke lijn en visie herkenbaar, die eenvoudig is toe te schrijven aan het feit dat alle auteurs in meer of minder mate bekend zijn met het ‘relationele gedachtegoed van Gordijn’. In deze epiloog blik ik terug op de voorgaande hoofdstukken en sta stil bij de ambitie, zoals die door Adri Vermeer wordt
verwoord in het voorwoord. Daarin lezen we: ‘Met deze publicatie willen we duidelijk maken dat het gedachtegoed van Gordijn nog steeds actueel is’.
Hoe actueel is dit gedachtegoed? Welke keuzen worden gemaakt in het hedendaagse onderzoek, en sluiten deze keuzen inderdaad aan bij het gedachtegoed van Gordijn? Deze vragen verbind ik aan een fundamenteel thema in deze publicatie, namelijk de veronderstelde bijdrage van het bewegingsonderwijs aan de identiteitsontwikkeling van kinderen.
Original languageDutch
Title of host publicationActuele grondslagen van het bewegingsonderwijs
Subtitle of host publicationHet gedachtegoed van C.C.F. Gordijn nu
EditorsAdri Vermeer
Place of PublicationRotterdam
Publisher2010 Uitgevers
Pages145-153
Number of pages9
ISBN (Print)9789490951627
Publication statusPublished - Oct 2020

Cite this