Ervaringen met de GOMA: Ervaringen met deel A van de Gedragscode Openheid na medische incidenten; betere afwikkeling Medische Aansprakelijkheid (2010) Welke vragen spelen bij de implementatie van een open beleid in ziekenhuizen?

B.S. Laarman, Tamara Coppenhagen, Renee Bouwman, Roland Friele

Research output: Book / ReportReportAcademic

Abstract

Ziekenhuizen verschillen in de manier waarop zij reageren als er ‘iets is misgegaan’. De Gedragscode Openheid na medische incidenten; betere afwikkeling Medische Aansprakelijkheid (GOMA) beoogt een open reactie te bevorderen bij bijvoorbeeld een calamiteit, klacht of incident. Op verzoek van De Letselschade Raad (DLR) heeft het Nivel onderzoek gedaan naar de manier waarop ziekenhuizen de GOMA en het achterliggende gedachtengoed borgen.
Original languageDutch
Place of PublicationUtrecht
PublisherNederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL)
Number of pages34
Publication statusPublished - 2018

Cite this

@book{fb2cb19058734e4e847ea08218954df6,
title = "Ervaringen met de GOMA: Ervaringen met deel A van de Gedragscode Openheid na medische incidenten; betere afwikkeling Medische Aansprakelijkheid (2010) Welke vragen spelen bij de implementatie van een open beleid in ziekenhuizen?",
abstract = "Ziekenhuizen verschillen in de manier waarop zij reageren als er ‘iets is misgegaan’. De Gedragscode Openheid na medische incidenten; betere afwikkeling Medische Aansprakelijkheid (GOMA) beoogt een open reactie te bevorderen bij bijvoorbeeld een calamiteit, klacht of incident. Op verzoek van De Letselschade Raad (DLR) heeft het Nivel onderzoek gedaan naar de manier waarop ziekenhuizen de GOMA en het achterliggende gedachtengoed borgen.",
author = "B.S. Laarman and Tamara Coppenhagen and Renee Bouwman and Roland Friele",
year = "2018",
language = "Dutch",
publisher = "Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL)",

}

Ervaringen met de GOMA : Ervaringen met deel A van de Gedragscode Openheid na medische incidenten; betere afwikkeling Medische Aansprakelijkheid (2010) Welke vragen spelen bij de implementatie van een open beleid in ziekenhuizen? / Laarman, B.S.; Coppenhagen, Tamara ; Bouwman, Renee ; Friele, Roland.

Utrecht : Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL), 2018. 34 p.

Research output: Book / ReportReportAcademic

TY - BOOK

T1 - Ervaringen met de GOMA

T2 - Ervaringen met deel A van de Gedragscode Openheid na medische incidenten; betere afwikkeling Medische Aansprakelijkheid (2010) Welke vragen spelen bij de implementatie van een open beleid in ziekenhuizen?

AU - Laarman, B.S.

AU - Coppenhagen, Tamara

AU - Bouwman, Renee

AU - Friele, Roland

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Ziekenhuizen verschillen in de manier waarop zij reageren als er ‘iets is misgegaan’. De Gedragscode Openheid na medische incidenten; betere afwikkeling Medische Aansprakelijkheid (GOMA) beoogt een open reactie te bevorderen bij bijvoorbeeld een calamiteit, klacht of incident. Op verzoek van De Letselschade Raad (DLR) heeft het Nivel onderzoek gedaan naar de manier waarop ziekenhuizen de GOMA en het achterliggende gedachtengoed borgen.

AB - Ziekenhuizen verschillen in de manier waarop zij reageren als er ‘iets is misgegaan’. De Gedragscode Openheid na medische incidenten; betere afwikkeling Medische Aansprakelijkheid (GOMA) beoogt een open reactie te bevorderen bij bijvoorbeeld een calamiteit, klacht of incident. Op verzoek van De Letselschade Raad (DLR) heeft het Nivel onderzoek gedaan naar de manier waarop ziekenhuizen de GOMA en het achterliggende gedachtengoed borgen.

UR - https://www.nivel.nl/nl/publicatie/ervaringen-met-de-goma-ervaringen-met-deel-van-de-gedragscode-openheid-na-medische

M3 - Report

BT - Ervaringen met de GOMA

PB - Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL)

CY - Utrecht

ER -