Ervaringen met verhaal van schade. Van patiënten, verkeersslachtoffers, geweldsslachtoffers, burgers en werknemers

S.D. Lindenbergh (Editor), A.J. Akkermans (Editor)

Research output: Book / ReportBook editingAcademic

Abstract

Over het aansprakelijkheidsrecht is veel bekend. Over doelstellingen en functies ervan is veel geschreven. Maar weten we van de 'afnemers' van het aansprakelijkheidsrecht, de mensen die er een beroep op doen? Welke indrukken hebben deze bij uitstek ervaringsdeskundigen van het recht? En wat valt daarvan te leren? In de afgelopen jaren zijn in Nederland verschillende onderzoeken gedaan naar ervaringen van mensen die proberen via het recht hun schade te verhalen. Resultaten van die onderzoeken zijn gepresenteerd tijdens een symposium op 6 december 2013 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij worden in deze publicatie bijeengebracht en besproken vanuit de vraag wat juristen hiervan kunnen leren.
Original languageDutch
Place of PublicationDen Haag
PublisherBoom Juridische uitgevers
Number of pages104
ISBN (Print)9789462900172
Publication statusPublished - 2014

Publication series

NameCivilologie / Civilology
No.7

Cite this

Lindenbergh, S. D., & Akkermans, A. J. (Eds.) (2014). Ervaringen met verhaal van schade. Van patiënten, verkeersslachtoffers, geweldsslachtoffers, burgers en werknemers. (Civilologie / Civilology; No. 7). Den Haag: Boom Juridische uitgevers.
Lindenbergh, S.D. (Editor) ; Akkermans, A.J. (Editor). / Ervaringen met verhaal van schade. Van patiënten, verkeersslachtoffers, geweldsslachtoffers, burgers en werknemers. Den Haag : Boom Juridische uitgevers, 2014. 104 p. (Civilologie / Civilology; 7).
@book{8f6979fc73db4e7bbed9da18a31438ab,
title = "Ervaringen met verhaal van schade. Van pati{\"e}nten, verkeersslachtoffers, geweldsslachtoffers, burgers en werknemers",
abstract = "Over het aansprakelijkheidsrecht is veel bekend. Over doelstellingen en functies ervan is veel geschreven. Maar weten we van de 'afnemers' van het aansprakelijkheidsrecht, de mensen die er een beroep op doen? Welke indrukken hebben deze bij uitstek ervaringsdeskundigen van het recht? En wat valt daarvan te leren? In de afgelopen jaren zijn in Nederland verschillende onderzoeken gedaan naar ervaringen van mensen die proberen via het recht hun schade te verhalen. Resultaten van die onderzoeken zijn gepresenteerd tijdens een symposium op 6 december 2013 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij worden in deze publicatie bijeengebracht en besproken vanuit de vraag wat juristen hiervan kunnen leren.",
editor = "S.D. Lindenbergh and A.J. Akkermans",
year = "2014",
language = "Dutch",
isbn = "9789462900172",
series = "Civilologie / Civilology",
publisher = "Boom Juridische uitgevers",
number = "7",

}

Lindenbergh, SD & Akkermans, AJ (eds) 2014, Ervaringen met verhaal van schade. Van patiënten, verkeersslachtoffers, geweldsslachtoffers, burgers en werknemers. Civilologie / Civilology, no. 7, Boom Juridische uitgevers, Den Haag.

Ervaringen met verhaal van schade. Van patiënten, verkeersslachtoffers, geweldsslachtoffers, burgers en werknemers. / Lindenbergh, S.D. (Editor); Akkermans, A.J. (Editor).

Den Haag : Boom Juridische uitgevers, 2014. 104 p. (Civilologie / Civilology; No. 7).

Research output: Book / ReportBook editingAcademic

TY - BOOK

T1 - Ervaringen met verhaal van schade. Van patiënten, verkeersslachtoffers, geweldsslachtoffers, burgers en werknemers

A2 - Lindenbergh, S.D.

A2 - Akkermans, A.J.

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Over het aansprakelijkheidsrecht is veel bekend. Over doelstellingen en functies ervan is veel geschreven. Maar weten we van de 'afnemers' van het aansprakelijkheidsrecht, de mensen die er een beroep op doen? Welke indrukken hebben deze bij uitstek ervaringsdeskundigen van het recht? En wat valt daarvan te leren? In de afgelopen jaren zijn in Nederland verschillende onderzoeken gedaan naar ervaringen van mensen die proberen via het recht hun schade te verhalen. Resultaten van die onderzoeken zijn gepresenteerd tijdens een symposium op 6 december 2013 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij worden in deze publicatie bijeengebracht en besproken vanuit de vraag wat juristen hiervan kunnen leren.

AB - Over het aansprakelijkheidsrecht is veel bekend. Over doelstellingen en functies ervan is veel geschreven. Maar weten we van de 'afnemers' van het aansprakelijkheidsrecht, de mensen die er een beroep op doen? Welke indrukken hebben deze bij uitstek ervaringsdeskundigen van het recht? En wat valt daarvan te leren? In de afgelopen jaren zijn in Nederland verschillende onderzoeken gedaan naar ervaringen van mensen die proberen via het recht hun schade te verhalen. Resultaten van die onderzoeken zijn gepresenteerd tijdens een symposium op 6 december 2013 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij worden in deze publicatie bijeengebracht en besproken vanuit de vraag wat juristen hiervan kunnen leren.

M3 - Book editing

SN - 9789462900172

T3 - Civilologie / Civilology

BT - Ervaringen met verhaal van schade. Van patiënten, verkeersslachtoffers, geweldsslachtoffers, burgers en werknemers

PB - Boom Juridische uitgevers

CY - Den Haag

ER -

Lindenbergh SD, (ed.), Akkermans AJ, (ed.). Ervaringen met verhaal van schade. Van patiënten, verkeersslachtoffers, geweldsslachtoffers, burgers en werknemers. Den Haag: Boom Juridische uitgevers, 2014. 104 p. (Civilologie / Civilology; 7).