Experience Tool: Mapping Facts And Practice To Develop (Spatial) Experiences

Anne Moes, Bernadette Schrandt (Editor), Xandra Manuputty (Editor), Denise Admiraal (Editor), Annemieke van der Mark (Editor)

Research output: Online publication or Non-textual formArtefactProfessional

Abstract

De Experience Tool: Mapping facts and practice to develop (spatial) experiences (Moes, Schrandt, Manuputty, Admiraal & van der Mark, 2019), is in eerste instantie ontwikkeld door docent-onderzoekers en een oud-student van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) om studenten beter onderbouwde afwegingen te laten maken over inrichting van bijvoorbeeld metrostations, winkels maar ook tentoonstellingen. De toolkit is dus niet ontwikkeld in het kader van Designing Experiencescapes of De Tentoonstellingsmaker van de 21ste Eeuw, maar deze onderzoeken hebben wel een belangrijke inhoudelijke basis gegeven voor de toolkit en zijn dus zeer relevant voor de (toekomstige) tentoonstellingsmaker. Het doel van deze tool is om spelers te inspireren bij en informeren over het creëren van belevingen in (hoofdzakelijk) fysieke ruimtes. De tool is voor iedereen die geïnteresseerd is in het creëren van belevingen en met name interessant voor studenten die een beleving willen neerzetten, in welke vorm dan ook en professionals uit de museale en de retailsector die invloed hebben op het inrichten van fysieke ruimtes.
Original languageEnglish
Place of PublicationAmsterdam
PublisherHogeschool van Amsterdam, Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)
Publication statusPublished - 2019

Bibliographical note

Tools: Handleiding en Conceptcard. Webpagina ook in het Engels aanwezig.

Keywords

  • experience design
  • experiences
  • toolkit

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Experience Tool: Mapping Facts And Practice To Develop (Spatial) Experiences'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this