Familierecht: Een introductie

Research output: Book / ReportBook editingProfessional

Abstract

In dit boek wordt het Nederlandse personen- en familierecht op heldere wijze uiteengezet. Alle onderwerpen die in Boek 1 BW geregeld zijn, komen aan de orde, aangevuld met het ongehuwd samenwonen. Daarnaast wordt in een afzonderlijk hoofdstuk aandacht besteed aan Europees en internationaal familierecht. Het familieprocesrecht, het erfrecht en het jeugdstrafrecht komen ook uitgebreid aan bod.

Familierecht, een introductie, is bedoeld als een grondige inleiding in het personen- en familierecht voor studenten die een universitaire opleiding volgen. Naast de uiteenzetting van ieder onderwerp wordt ook aandacht besteed aan kenmerken en beginselen, belangrijke ontwikkelingen, het internationale kader en de verhouding tussen de deelgebieden. Ook is er ruimte voor een kritische reflectie op het bestaande recht.

Het boek staat onder redactie van twee hoogleraren en een docent familierecht en de auteurs zijn werkzaam in het universitaire onderwijs op het terrein van het personen- en familierecht.
Original languageDutch
Place of PublicationDen Haag
PublisherBoom Juridische uitgevers
Number of pages454
Edition3e
ISBN (Print)9789462904446
Publication statusPublished - 2018

Publication series

NameBoom Juridische studieboeken

Cite this

Schrama, W. M., Antokolskaia, M. V., & Ruitenberg, G. C. A. M. (2018). Familierecht: Een introductie. (3e ed.) (Boom Juridische studieboeken). Den Haag: Boom Juridische uitgevers.
Schrama, W.M. ; Antokolskaia, M.V. ; Ruitenberg, G.C.A.M. / Familierecht : Een introductie. 3e ed. Den Haag : Boom Juridische uitgevers, 2018. 454 p. (Boom Juridische studieboeken).
@book{09a80020f50a465980fd5ba519c86cb3,
title = "Familierecht: Een introductie",
abstract = "In dit boek wordt het Nederlandse personen- en familierecht op heldere wijze uiteengezet. Alle onderwerpen die in Boek 1 BW geregeld zijn, komen aan de orde, aangevuld met het ongehuwd samenwonen. Daarnaast wordt in een afzonderlijk hoofdstuk aandacht besteed aan Europees en internationaal familierecht. Het familieprocesrecht, het erfrecht en het jeugdstrafrecht komen ook uitgebreid aan bod.Familierecht, een introductie, is bedoeld als een grondige inleiding in het personen- en familierecht voor studenten die een universitaire opleiding volgen. Naast de uiteenzetting van ieder onderwerp wordt ook aandacht besteed aan kenmerken en beginselen, belangrijke ontwikkelingen, het internationale kader en de verhouding tussen de deelgebieden. Ook is er ruimte voor een kritische reflectie op het bestaande recht.Het boek staat onder redactie van twee hoogleraren en een docent familierecht en de auteurs zijn werkzaam in het universitaire onderwijs op het terrein van het personen- en familierecht.",
author = "W.M. Schrama and M.V. Antokolskaia and G.C.A.M. Ruitenberg",
year = "2018",
language = "Dutch",
isbn = "9789462904446",
series = "Boom Juridische studieboeken",
publisher = "Boom Juridische uitgevers",
edition = "3e",

}

Schrama, WM, Antokolskaia, MV & Ruitenberg, GCAM 2018, Familierecht: Een introductie. Boom Juridische studieboeken, 3e edn, Boom Juridische uitgevers, Den Haag.

Familierecht : Een introductie. / Schrama, W.M.; Antokolskaia, M.V.; Ruitenberg, G.C.A.M.

3e ed. Den Haag : Boom Juridische uitgevers, 2018. 454 p. (Boom Juridische studieboeken).

Research output: Book / ReportBook editingProfessional

TY - BOOK

T1 - Familierecht

T2 - Een introductie

AU - Schrama, W.M.

AU - Antokolskaia, M.V.

AU - Ruitenberg, G.C.A.M.

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - In dit boek wordt het Nederlandse personen- en familierecht op heldere wijze uiteengezet. Alle onderwerpen die in Boek 1 BW geregeld zijn, komen aan de orde, aangevuld met het ongehuwd samenwonen. Daarnaast wordt in een afzonderlijk hoofdstuk aandacht besteed aan Europees en internationaal familierecht. Het familieprocesrecht, het erfrecht en het jeugdstrafrecht komen ook uitgebreid aan bod.Familierecht, een introductie, is bedoeld als een grondige inleiding in het personen- en familierecht voor studenten die een universitaire opleiding volgen. Naast de uiteenzetting van ieder onderwerp wordt ook aandacht besteed aan kenmerken en beginselen, belangrijke ontwikkelingen, het internationale kader en de verhouding tussen de deelgebieden. Ook is er ruimte voor een kritische reflectie op het bestaande recht.Het boek staat onder redactie van twee hoogleraren en een docent familierecht en de auteurs zijn werkzaam in het universitaire onderwijs op het terrein van het personen- en familierecht.

AB - In dit boek wordt het Nederlandse personen- en familierecht op heldere wijze uiteengezet. Alle onderwerpen die in Boek 1 BW geregeld zijn, komen aan de orde, aangevuld met het ongehuwd samenwonen. Daarnaast wordt in een afzonderlijk hoofdstuk aandacht besteed aan Europees en internationaal familierecht. Het familieprocesrecht, het erfrecht en het jeugdstrafrecht komen ook uitgebreid aan bod.Familierecht, een introductie, is bedoeld als een grondige inleiding in het personen- en familierecht voor studenten die een universitaire opleiding volgen. Naast de uiteenzetting van ieder onderwerp wordt ook aandacht besteed aan kenmerken en beginselen, belangrijke ontwikkelingen, het internationale kader en de verhouding tussen de deelgebieden. Ook is er ruimte voor een kritische reflectie op het bestaande recht.Het boek staat onder redactie van twee hoogleraren en een docent familierecht en de auteurs zijn werkzaam in het universitaire onderwijs op het terrein van het personen- en familierecht.

UR - https://www.bju.nl/juridisch/catalogus/familierecht-3#

M3 - Book editing

SN - 9789462904446

T3 - Boom Juridische studieboeken

BT - Familierecht

PB - Boom Juridische uitgevers

CY - Den Haag

ER -

Schrama WM, Antokolskaia MV, Ruitenberg GCAM. Familierecht: Een introductie. 3e ed. Den Haag: Boom Juridische uitgevers, 2018. 454 p. (Boom Juridische studieboeken).